Hvilke yrker er det du hovedsakelig rekrutterer til?

Oftest er det ingeniørstillinger med hovedfokus på kraft og automasjon. Ingeniørjobbene i ABB dekker et bredt spekter av fagområder; elektro, automasjon, elektronikk, programvare, maskinvare, mekanikk, mekatronikk, materialbehandling, og kjemi - for å nevne noen. Vi har en så stor teknologisk bredde, og er så nyskapende på så mange områder, at ingeniører fra nesten alle felt vil finne de utfordringene de trenger for å vokse.

Hvilke type kvalifikasjoner ser dere etter når dere behandler søknader? Hva skal til for å bli innkalt til intervju?

Vi ser på om de har relevant teknisk bakgrunn, viser initiativ, har faglige gode resultater og om de har erfaring. Kanskje også sosiale egenskaper og engasjementer utenom studiene.

Veier karakterer og resultater oppnådd på skolebenken tungt? Og i så fall, er det noen fag som veier tyngre enn andre?

Faglige resultater har mye å si for nyutdannede. Har man blandede karakterer, men innfrir andre på parametere, ser vi spesielt på fag som er relevante for ABB og fagområdene spesifikt til stillingen som skal bemannes.

Hva gjør dere for å profilere dere som en attraktiv arbeidsgiver ovenfor studenter og nyutdannede?

Vi er på karrieredager, holder bedriftspresentasjoner, tilbyr sommerjobber og hovedoppgaver.

Hvem skiller seg positivt ut i en intervjuprosess? Hva ser dere etter ved siden av de faglige kvalifikasjonene?

Vi ser etter initiativ, faglig forståelse og lidenskap. Utenlandserfaring og annen relevant bakgrunn fra studietiden er også positivt. Det er viktig at kandidatene klarer å vise oss hvem de er, og hva som gjør dem til den beste kandidatene for stillingen.


Hva er de vanligste feilene man gjør som jobbsøker?

Manglende engasjement er aldri positivt. Også når man prøver å fremstå som en annen enn den man er. Vi anbefaler alle å være seg selv og ha tilegnet seg kunnskap om bransjen, bedriften og stillingen.

Hva kan studenter gjøre under studietiden for å gjøre seg mer kvalifiserte og attraktive som jobbsøkerkandidater for dere?

Prøv å få relevant erfaring utover studiene. Utenlandserfaring og engasjement er positivt. Å lese deg opp på bedriften er også lurt. Knytt din bakgrunn og interesser opp mot hva vi ser etter i stillingen, og hva selskapet står for i søknaden. Dette blir lagt merke til!

Hva er dine beste tips til unge som ønsker å starte karrieren hos dere eller i deres bransje?

Vis at du brenner for akkurat denne jobben. Forbered deg godt til intervju med å lese deg opp på hva vi driver med. Vi har en verden full av muligheter for personer med engasjement, og som liker å jobbe i et internasjonalt miljø fullt av teknologiske pionerer.

LES OGSÅ: 80 vanlige spørsmål i jobbintervjuet

Dersom man ønsker å jobbe innen deres bransje, hvorfor bør man satse på å få jobb hos nettopp dere?

Vi pleier å si at når du jobber for ABB får du jobbe for mange store og små kunder i mange bransjer over hele verden. Her blir du en del av et selskap som i mer enn 100 år har vært blant de fremste innen innovasjon i våre felt. Vi bidrar til at kundene i industrien kan være energieffektive og øke sin produktivitet på en bærekraftig måte - og vi sørger for pålitelig kraftforsyning i strømnettene vi er så avhengige av.


I løpet av karrieren din hjelper ABB deg med å forbedre din kunnskap, ved å sette konkrete utviklingsmål og handlingsplaner årlig, noe som gjør at du får den opplæring og de mulighetene du trenger for å komme videre. Det vil alltid være muligheter til å lære og utvikle seg sammen med kolleger i ditt fagområde, samt fra mentorer og våre mer generelle utviklingsprogrammer. Det er også kort vei til nye stillinger i samme bedrift. Vi pleier å si at i ABB kan du skifte jobb uten å skifte jobb. Har du først fått en fot innenfor den første døra, vil mange dører til nye muligheter åpne seg, hvis man har evner og stå-på-vilje!

LES OGSÅ: Sluttattest fra arbeidsgiver: dette skal den inneholde

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger