Navn:
Monica Bårdsen

Stilling:
Traineekonsulent

Første møte med Acando:
Gjennom karrierenettverket Nova100

Drømmer om:
Å bli en anerkjent leder


«Jeg ble kjent med Acando gjennom karrierenettverket Nova 100, hvor de gjorde meg oppmerksom på Acandos traineeprogram. Jeg ble veldig interessert da jeg leste stillingsannonsen, da det virket som om Acando hadde mye å tilby nyutdannede. Å få muligheten til å starte i et traineeprogram er svært ettertraktet blant studenter, da det ofte indikerer at man får prøve seg innenfor ulike forretningsområder. Jeg fikk inntrykket av at læringskurven hos Acando kom til å være bratt, og at man blir satset på i det langsiktige løp. I tillegg til at jeg la stor vekt på dette, vekket det også interesse at Acando tilbyr sine traineer en mentor for å sikre tett oppfølging, samt en fadder for å sikre at man trives sosialt på jobben».

Monica har ved siden av studiene hatt spennende sommerjobber hos Sweco og Forsvarsbygg innenfor energi, hvor hun hos sistnevnte fortsatte som deltidsingeniør innen energiledelse.

Drømmestillingen sin beskriver hun som en stilling med mye ansvar, og som sikrer en variert arbeidsdag hvor hun aldri blir fullstendig utlært. «Jeg synes det er spennende hvordan teknologi og digitalisering påvirker samfunnet og disrupter ulike bransjer, og har lyst til å jobbe med dette. Jeg ønsker å jobbe både analytisk og med mennesker, derfor passer det meg godt å jobbe som konsulent. På sikt ønsker jeg en lederrolle».

"Traineeprogrammet legger opp til at man skal bli utfordret fra første dag, hvor alle seniorene jobber målrettet for at traineene skal komme ut i relevante og spennende prosjekter."

Monica tror at den bratte læringskurven gjør at hun blir svært konkurransedyktig i løpet av de tre årene traineeprogrammet foregår. Man får bygget en bred kompetanse gjennom å få være med på prosjekter innenfor ulike forretningsområder, samtidig som at man får prøvd seg med i ulike roller. Acando ønsker å utvikle traineene til å bli fremtidens ledere, og programmet danner definitivt et godt grunnlag for dette.

Monica vil absolutt anbefale traineeprogrammet til andre. Som trainee blir man «kastet» ut i prosjekter, hvor man får samarbeide med seniorer og lære å utvikle seg gjennom praksis. Man får også prøve seg innen ulike forretningsområder, og det legges opp til mange kurs i løpet av perioden som trainee:

«Hvis man er en person som ønsker å bli utfordret på daglig basis og ikke er redd for å jobbe hardt, er Acandos traineeprogram en god mulighet. Det stilles høye forventninger til det du leverer, men både tiden og innsatsen man investerer i programmet får man igjen for ved at man blir satset på langsiktig. Etter fullført program har man bygget en solid CV, noe som gir deg gode karrieremuligheter videre. I tillegg er det spennende å jobbe i et firma i sterk vekst, og i en fremtidsrettet bransje hvor man aldri blir utlært».

Monica Bårdsen