Fortell litt om din bakgrunn og hvordan du endte opp som frontend utvikler!

Jeg tok markedsføringsutdannelse på begynnelsen av 90-tallet, da jeg trodde at dette var noe som passet meg bra. I min første jobb viste det seg ganske fort at jeg heller hadde en stor interesse for datamaskiner. Jeg startet derfor et gründerfirma sammen med en kamerat, der vi skulle lage high-end dataanimasjoner for film og TV. Internett kom for fullt og mitt fokus skiftet deretter. I dag gjør jeg mye av det samme som den gangen, selv om mye er forandret på teknologisiden.

Så, hva jobber du med hos Acando for tiden?

Jeg har vært på prosjekt hos NRK nesten helt siden jeg startet i Acando. Prosjektet er plassert i medieutvikling, nærmere bestemt NRK.no. Teamet heter Kurator, og det er også navnet på produktet vi bygger; et nytt CMS for frontdesk-journalistene og uttegning av NRK.no.

Det er et omfattende prosjekt og et forholdsvis stort team med faggrupper fra design, utvikling, testutvikling/-ledelse og prosjektledelse representert. Vi jobber også tett med journalistene for å optimalisere produktet for deres bruk.

Prosjektet er stort og går over flere år; konseptutvikling, design og utvikling er prosesser som tar tid, hvor ting må modnes, testes, og av og til omgjøres. Den 22.mai 2017 ble den nye forsiden på NRK.no lansert, men prosjektet løper med forbedringer både på CMS og uttegning.

Dette prosjektet er utrolig spennende og kombinerer velprøvd backend-teknologi, bestående av en MySQL-database og et tjenestelag kodet i Java. Vi benytter moderne frontend-teknologi som blant annet inkluderer React, Redux, WebSockets, cacheing med Redis og Varnish, i tillegg til mye avansert CSS.

Dette muliggjør avanserte funksjoner som tillater at flere journalister jobber på samme forside-layout samtidig, presis og tilpasset publikumsvisning på alle plattformer. Dette har etterhvert blitt et ganske smidig og kontinuerlig utviklingsløp, hvor vi blant annet satte ny team-rekord i antall produksjonssettinger den dagen vi gikk i public-beta; hele 18.

LES OGSÅ: Fremtidens jobbmarked: Slik er arbeidsmarkedet om 20 år

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

Når jeg ikke er på jobb prøver jeg å slappe av med samboer, tre barn, to katter og hus og hage. Når det er fritid som ikke brukes på dette, blir den gjerne brukt på reiser til ukjente steder eller til å utvide den teknologiske horisonten ytterligere, lese blogger, artikler og ikke minst prøve ny teknologi selv!

LES OGSÅ: RPA-utvikler – Yrket på to minutter – Hva gjør en RPA-utvikler?

Hva drømmer du om for fremtiden?

Jeg er ganske jordnær og har ingen grandiose visjoner. Jeg ønsker å fortsette med koding og lage kule ting. Og så håper jeg å få sitte i spennende og kanskje litt viktige prosjekter og stadig lære noe nytt!

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger