Hva er grunnen til at du i dag jobber som AI utvikler?

For meg er det viktig se på det store bildet og kartlegge hvilke utfordringer verden, virksomheter, eller enkeltpersoner har ved å benytte den kombinerte kompetansen i et bredt teknologisk landskap til å skape et økosystem hvor tidskrevende manuelle prosesser med risiko for at noe kan gå galt, blir automatisert ved hjelp av maskinlæring. Gevinsten vil gjenspeiles i effektiviteten det bringer, og kunden kan i stedet fokusere på det produktive.

På masteroppgaven min designet og implementerte jeg et gjenkjenningssystem som et assisterende legeverktøy, endoskopisten, kan buke til å gjenkjenne polypper i sanntid under prosedyren. Dette var begynnelsen på et AI eventyr for meg, hos Acando.

Hva er det som motiverer deg til å gå på jobb hver dag?

Jeg får motivasjonen fra flere forskjellige faktorer. Først og fremst, fra de spennende og varierte prosjektene Acando er involvert i. Det er virkelig forfriskende å jobbe med forskjellige type bruksområder for kunstig intelligens og prøve å løse utfordringer man tidligere ikke har tenkt på. De hyggelige medarbeiderne besitter svært høy kompetanse innen hvert sitt fagfelt og gir meg mer drivkraft for å lære og utvikle mine egne ferdigheter.

Hva er det beste med å jobbe i Acando?

Det er utrolig mye jeg kunne nevnt her, men det som er viktig for meg er kombinasjonen av et flott arbeidsmiljø fylt med flotte mennesker som er ufattelig kompetente, det faglige fokuset på utvikling av ferdigheter og til syvende og til sist de utenomfaglige aktivitetene. Her tilbyr Acando en rekke forskjellige aktiviteter for enhver smak.

LES OGSÅ: Revisor - yrket på to minutter - hva gjør en revisor?

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

I tiden utenom arbeid har jeg interesse og stort engasjement innen kognitiv teknologi og deres bruksområder, neurale nettverk, bildeanalyse, samt utbygging og modifisering av datamaskiner.

I tillegg liker jeg å bruke fritiden min til å sette meg inn i en eller annen form for ny aktivitet; alt fra svømming til boksing. De siste månedene har jeg dedikert noe av fritiden til Taekwondo og satt meg inn i tankemønsteret til en profesjonell utøver. Jeg har noe Taekwondo erfaring fra tidligere, men det er mange år siden sist, så er definitivt godt å være tilbake.

LES OGSÅ: Key Account Manager - yrket på to minutter - hva gjør en Key Account Manager?

Hva drømmer du om for fremtiden?

Jeg tror at mennesker har en utrolig stor drivkraft til å utvikle teknologien videre og forbedre aspekter av verden som kan dra nytte av kunstig intelligens. Ambisjonen jeg har for fremtiden er å jobbe mot å kunne bo på andre planeter enn Jorda og jeg mener at AI er redskapet som vil kunne hjelpe oss til dette. 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger