Agder Energi

(Olje / Gass / Energi / Kraft)

Hver dråpe teller!

I Agder Energi kan du være med på å gjøre verden litt bedre. Ikke bare ved å mene eller tro. Ved å gjøre!

Vårt mål er å gi verden så mye fornybar energi som mulig. Vi skal klare det ved å være fremst i Norge på klimavennlige energiløsninger og å spille en nøkkelrolle i den europeiske kraftforsyningen.

Hvem søker vi? 

Agder Energi er en av de største og viktigste virksomhetene på Sørlandet. Vi har en enorm bredde i det vi driver med, så både teknisk fagbrev, realfag og ulik ingeniørkompetanse trengs, samt økonomer og samfunnsvitere.

Som ansatt i Agder Energi får du faglige utfordringer samtidig som du samarbeider på tvers av andre fagretninger. Agder Energi tilbyr fagmiljø innen vind, vann, varme, strøm og trading. Fellestjenester som IT, HR, kommunikasjon, økonomi og regnskap står også sentralt.

Er du ingeniør? Konsulent? Montør? Noe annet? Hos oss teller hver dråpe!

Agder Energi er landets tredje største energiprodusent. Vi foredler og forvalter fornybar energi. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Alle husstander på Sørlandet er nettkunder hos Agder Energi Nett, mens markedsselskapet LOS leverer kraft til husholdninger og bedriftskunder over hele landet. Agder Energi er eid av kommunene på Agder (54,5%) og Statkraft Holding (45,5%). Vårt hovedkontor ligger i Kristiansand.

Les mer om Agder Energi
Fakta
Hovedkontor
Ligger på Kjøita i Kristiansand
Antall ansatte
1001-5000
Se alle fakta
Vi ser etter
Søknadsfrist:Snarest
Arbeidssted :Kristiansand

Bli kjent med Agder Energi

Vannkraftens betydning

Samarbeider med Microsoft om fleksibilitet

Dette kan vi tilby deg
Ingen "salgsargumenter" lagt til!
Kan variere med stilling / arbeidsted
Ingen frynsegoder lagt til!

Ledige stillinger hos Agder Energi

Til stillingen ligger lederansvar for Agder Energi konsernets Back Office knyttet til finansiell og fysisk krafthandel og kraftrealterte produkter, obligasjoner, renter, valuta. Leder Back Office yter faglig støtte når det gjelder konsernets engroshandel innenfor kraft og kraftrealterte produkter, valuta, lån og renter, herunder systematisere og prioritere forbedring- og effektiviseringstiltak. Ansvar for videreutvikling av robuste og effektive rutiner for engroshandelen og ivaretakelse av systemansvar for porteføljesystem som håndterer konsernets engroshandel innenfor kraft og kraftrealterte produkter, valuta, lån og renter. Leder Back Office er del av lederteamet i seksjon Risiko og virksomhetsstyring Arbeidsoppgaver Systematisere og prioritere forbedring- og utviklingsinitiativ innenfor Back Office sitt ansvarsområde Personalledelse og oppfølging av medarbeidere i Back Office. Bidra til å videreutvikle avstemming og oppgjørsprosesser for all finansiell og fysisk krafthandel og obligasjoner, rente og valutahandel i Agder Energi. Bidra til å utvikle rapportering i tråd med behov fra forretningsområdene og Risk og Compliance. Bidra til å videreutvikle robuste rutiner for å sikre korrekt regnskapsmessig behandling av engroshandel, Eierskap til konsernets porteføljesystemer, herunder utvikle bruken av disse Kvalifikasjoner Master i økonomi, fortrinnsvis innen finans eller regnskap. Lang erfaring eller personlige egenskaper kan kompensere for manglende formalutdannelse. Flere års erfaring med aktiviteter tilknyttet finansiell eller fysisk handel av kraft eller kraftrelaterte produkter, bank, revisjonsvirksomhet eller tilsvarende funksjoner. Ledererfaring Generelt god forståelse for risikostyring og regnskap. Kunnskap og forståelse for finansielle produkter slik som terminkontrakter for kraft og valuta samt renteswaper. Kunnskap om kraftmarkedet vil være en fordel. Det er ønskelig med interesse og kompetanse knyttet til IT. Utdanningsretning Økonomi Administrasjon og ledelse Regnskap Finans Utdanningsnivå Høyskole / Universitet, Diplom / Bachelorgrad Høyskole / Universitet, Cand Mag / Siv*** Personlige egenskaper Strukturert. Initiativrik og løsningsorientert. Dyktig til å engasjere og motivere medarbeidere og tilpasse kommunikasjonen etter behov hos mottakerne. Høy integritet. Handlekraftig og kvalitetsbevisst Godt humør Språk Norsk Tysk Engelsk Andre opplysninger Reisevirksomhet: Noe reisevirksomhet må påregnes
Snarest Kristiansand
Otera Infra søker en prosjektleder innenfor fagområdet Regionalnett Stasjoner. Hovedansvar: Prosjektere, lede, motivere og videreutvikle organisasjonen innenfor ansvarsområdet. Dette innebærer å ha fokus på en resultatorientert organisasjon med tverrfaglig kompetanse som fleksibelt kan håndtere svingninger, slik at organisasjonen målrettet kan gå mot de mest lønnsomme forretningene. Ansvar innen eget område for HMS, prosjektering, prosjektledelse, personal, marked, leveranser, resultat og øvrige tilliggende ressurser, samt drive kontinuerlig forbedringsarbeid og bidra til at selskapet når sine overordnede målsettinger. Arbeidssted kan være i Kristiansand eller Skien/Grenland Arbeidsoppgaver Ansvar for bestilling av materiell og fakturering av egne prosjekter. Bygge og ivareta HMS- og kvalitetskultur gjennom samhandling, synlighet/LIF og sterk involvering. Sørge for kontinuerlige forbedringer i enheten der helse, miljø og sikkerhet og nullvisjonen står sentralt. Rapportere enhetens løpende resultater i henhold til gjeldende krav. Inngå kundeavtaler iht. fullmakt struktur. Drive proaktiv kundebehandling og arena for samhandling. Faglig støtte og prosessansvar i alle leveranser. Kvalifikasjoner Det er ønskelig med Bachelor Elkraft. Søkere med teknisk fagskole, elkraftlinje i kombinasjon med relevant erfaring kan komme i betraktning. Utdanningsretning Elektro Utdanningsnivå Høyskole / Universitet, Diplom / Bachelorgrad Fagskole / Fagbrev (2 år) Personlige egenskaper Sikkerhets- og ansvarsbevisst. Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. God data og økonomi forståelse. Evne til å lede tverrfaglige team. Evne til å jobbe selvstendig, målrettet og strukturert. Andre opplysninger Reisevirksomhet: Noe reisevirksomhet må påregnes
01.08.2018 Kristiansand
I Agder Energi AS sin avdeling for Økonomi, finans og risiko er det i regnskapsenheten ledig stilling som Rådgiver økonomi og regnskap. Arbeidsoppgaver Regnskapsansvar: herunder inngående/utgående fakturabehandling, bilagsføring, avstemming, remittering og manuelle utbetalinger, mva-oppgjør, likviditetsoppfølging og anleggsregister Kunde- og leverandørkontakt Deltakelse i forbedringsarbeid på regnskapsområdet Delta i relevante prosjekter Rådgiver for selskapet på regnskapsområdet Delta sammen med controller i måneds- og årsoppgjør Rapportering til offentlige myndigheter Kvalifikasjoner Primært utdanning på bachelor-nivå innen økonomi, regnskap eller revisjon Annen utdanning på tilsvarende nivå kan også være aktuelt Solid erfaring fra regnskapsføring, gjerne fra konsern, inkludert konsolidering Allsidig erfaring fra arbeid med forskjellige økonomiske styringssystemer Generelt god IT-kompetanse er en forutsetning Må spesielt beherske MS Office verktøy (særlig Excel) som arbeidsverktøy på et høyt nivå Utdanningsretning Økonomi Regnskap Utdanningsnivå Høyskole / Universitet, Diplom / Bachelorgrad Personlige egenskaper Planlegger og arbeider på en systematisk og organisert måte, samt overholder gjeldende tidsfrister Er proaktiv, ser muligheter, er nytenkende og har egne meninger Må kunne jobbe selvstendig Er fleksibel i forhold til arbeidsoppgaver Skaper gode relasjoner med kunder og medarbeidere, er serviceinnstilt og omgjengelig Evner å jobbe i team God norsk og engelsk muntlig og skriftlig fremstillingsevne Kunne tilpasse seg og mestre endringer i organisasjonen og i egne arbeidsoppgaver Arbeider effektivt i et hektisk miljø Språk Norsk Engelsk
Snarest Kristiansand
Nettingeniør i Agder Energi Nett har ansvar for lavspente tilknytningsprosjekter i Agder Energi Nett AS igjennom hele prosessen fra kundehenvendelse til planlegging, og gjennomføring, herunder prosjektering, tilbudshåndtering og anskaffelse av arbeidsutførelse Arbeidsoppgaver Sørge for planlegging/prosjektering og bestilling av kundegenererte oppdrag hos våre områdeleverandører Koordinering og oppfølging av oppdrag som utføres av leverandører Saksbehandle nettmeldinger fra El. installatører og utarbeide tilbud til kunder Utarbeide underlag og sørge for innkreving av anleggsbidrag Sørge for dokumentasjon av utførte oppdrag i NetBas Motta og følge opp tekniske henvendelser fra kunder Kvalifikasjoner Det kreves utdannelse på Bachelor-/ingeniørnivå – innen elkraft/fornybar energi Det er ønskelig med relevant erfaring – fortrinnsvis fra prosjektering av distribusjonsnett Fagbrev som energimontør vil bli tillagt vekt God IKT forståelse og kunnskap Den som ansettes må ha sertifikat for bil Nyutdannede ingeniører oppfordres til å søke stillingen Utdanningsretning Utdanningstittel: Det kreves utdannelse på Bachelor/ingeniørnivå innen Elkraft/Fornybar energi Utdanningsnivå Høyskole / Universitet, Diplom / Bachelorgrad Personlige egenskaper Initiativrik, løsnings- og resultatorientert Strukturert, selvstendig og ansvarsbevisst Positiv innstilling og gode samarbeidsegenskaper
10.08.2018 Arendal

Traineeprogram

Trainee - Agder Energi
Antall traineer : 3 (Varierer fra år til år)

Internship

Studentsommerjobber
Antall interns : (Varierer fra år til år)

Lærlinger

Lærling i Agder Energi Vannkraft
Antall lærlinger : 6
Lærling i Otera
Antall lærlinger : 25 (Varierer fra år til år)

Interessert i denne arbeidsgiveren?

Bildegalleri

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Kontaktperson

Rådgiver HR

Filmer

Vannkraftens betydning. Norsk vannkraft er en klimavennlig og fornybar energikilde med en over 100 år lang historie. Vannkraften har alltid vært en verdifull ressurs for oss, og er grunnlaget for mye av den velferden vi tar for gitt i dag.
Microsoft Agder Energi partner to show how smarter grid can help Norway become more sustainable
Agder Energi, Microsoft og Powel samarbeider om et prosjekt som skal gjøre strømnettet mer effektivt og fleksibelt.
Konsernsjef Tom Nysted om utfordringene, mulighetene og fremtiden. – Vi skal fortsette å produsere, distribuere og selge kraft, men på nye måter og i nye markeder, sier konsernsjef Tom Nysted. Hele vår verdikjede fra produksjon til kunde er i ferd med å endres, se hva konsernsjefen tenker om utfordringene, mulighetene og fremtiden.
https://youtu.be/ZKrlT_KVlxg
Se filmen fra fleksibilitetsprosjektet her
En film laget for å beskrive hvordan det kan være å jobbe i Agder Energi. Flere forskjellige yrker blir presentert. Filmen er laget primært til bruk i et undervisningsopplegg i grunnskolen. Det er masterstudentene Sigbjørn Kristiansen og Aleksander Torjesen som har laget filmen da de hadde sitt praksisopphold i avdeling Samfunnskontakt høsten 2016.
Dammer Skjerkevatn Juli-Oktober 2015
Kunnskap om snøforholdene i de ulike tilsigsområdene er viktig for planlegging av kraftproduksjonen. Derfor måles og veies snøen flere ganger i løpet av vinteren.

Fakta om Agder Energi

Adresse

Besøksadresse hovedkontor: Kjøita 18, 4630 Kristiansand
Postadresse: Serviceboks 603 Lundsiden, 4606 Kristiansand