Agder Energi

Olje / Gass / Energi / Kraft

Hver dråpe teller!

I Agder Energi kan du være med på å gjøre verden litt bedre. Ikke bare ved å mene eller tro. Ved å gjøre!

Vårt mål er å gi verden så mye fornybar energi som mulig. Vi skal klare det ved å være fremst i Norge på klimavennlige energiløsninger og å spille en nøkkelrolle i den europeiske kraftforsyningen.

Hvem søker vi? 

Agder Energi er en av de største og viktigste virksomhetene på Sørlandet. Vi har en enorm bredde i det vi driver med, så både teknisk fagbrev, realfag og ulik ingeniørkompetanse trengs, samt økonomer og samfunnsvitere.

Som ansatt i Agder Energi får du faglige utfordringer samtidig som du samarbeider på tvers av andre fagretninger. Agder Energi tilbyr fagmiljø innen vind, vann, varme, strøm og trading. Fellestjenester som IT, HR, kommunikasjon, økonomi og regnskap står også sentralt.

Er du ingeniør? Konsulent? Montør? Noe annet? Hos oss teller hver dråpe!

Agder Energi er landets tredje største energiprodusent. Vi foredler og forvalter fornybar energi. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Alle husstander på Sørlandet er nettkunder hos Agder Energi Nett, mens markedsselskapet LOS leverer kraft til husholdninger og bedriftskunder over hele landet. Agder Energi er eid av kommunene på Agder (54,5%) og Statkraft Holding (45,5%). Vårt hovedkontor ligger i Kristiansand.

Les mer om Agder Energi
Fakta
Hovedkontor
Ligger på Kjøita i Kristiansand
Antall ansatte
1001-5000
Se alle fakta

Bli kjent med Agder Energi

Vannkraftens betydning

Samarbeider med Microsoft om fleksibilitet

Dette kan vi tilby deg
Ingen "salgsargumenter" lagt til!
Kan variere med stilling / arbeidsted
Ingen frynsegoder lagt til!

Ledige stillinger hos Agder Energi

Agder Energi er et ledende norsk vannkraftkonsern med ankerfeste på Agder, 47 kraftstasjoner, nær 22 000 kilometer strømnett og kabler. Konsernet eier markedsselskaper med kunder i Norge, Norden og Tyskland. Konsernet satser strategisk på høyteknologiske løsninger. Selskapets nåværende konsernsjef vil  gå av med pensjon i 2019 og vi søker hans etterfølger. Konsernet ønsker en erfaren leder som kan vise til solide resultater fra utvikling og endring i tyngre lederroller. Kandidaten har god forretningsforståelse og kommersiell teft, evner å utvikle medarbeidere og bygge gode team. Ny konsernsjef må kunne bygge tillit og finne løsninger i et komplekst interessentlandskap lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Konsernet har hovedkontor i Kristiansand. Spørsmål vedrørende stillingen kan rettes til styrets rådgiver  Russell Reynolds Associates ved Harald Kringlebotn, tlf: 93 02 74 88/23 11 88 50, alternativt styreleder Lars Erik Torjussen, tlf: 90 51 23 30. Søknad og CV sendes snarest/senest 31. mars 2019 til oslo@russellreynolds.com 
01.04.2019 Kristiansand
I august 2019 skal Agder Energi Vannkraft AS ta inn en lærling i Energioperatørfaget på Rygene Kraftstasjon. Læretid vil være 2,5 år. Send inn søknad om lærlingeplass digitalt til høyre i annonsen. Arbeidsoppgaver Daglig ettersyn og vedlikehold av kraftstasjoner, dammer, damluker, målestasjoner etc. Delta i den daglige driften. Opplæring i henhold til Lov om fagopplæring i nært samarbeid med opplæringskontor for elektrofag. Det foreligger egne opplæringsplaner for Energioperatørfaget. Kvalifikasjoner Elektrofag VG1 og Elenergi VG2. VG3 må tas og bestås mens du er i læretiden. Ønskelig med noe praktisk arbeidserfaring. Personlige egenskaper Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Pågangsmot og kreativitet. Resultat- og kvalitetsbevisst. God ordenssans og pliktoppfyllende. Komme punktlig til arbeid og møter. Overholde og etterleve instruksjoner, prosedyrer, forskrifter og lovverk.  Vi tilbyr Lønn i henhold til tariff. Opplæring i henhold til Lov om fagopplæring i nært samarbeid med opplæringskontor for elektrofag. Bedriftshelsetjeneste
02.04.2019
Agder Energi har nylig opprettet en avdeling for dokumentasjon. Denne består av et samlet miljø for administrativ og teknisk dokumentasjon som har et helhetlig ansvar for arbeid med dokumentasjon i konsernet. Da en av våre arkivrådgivere går av med pensjon har vi behov for en dyktig seniorrådgiver som kan være med å utvikle oss videre innenfor feltet. Vi har som ambisjon å ta i bruk Microsoft Office 365 som komplett løsning for dokument og arkivbehandling i Agder Energi. Den som tilsettes vil få en viktig rolle i å legge til rette for og implementere gode arbeidsprosesser og arkiveringsrutiner i dette verktøyet. Det søkes derfor etter en rådgiver med god erfaring på moderne digitale dokument og arkivløsninger. Arbeidsoppgaver Løpende arkivfaglig rådgivning- og oppgaveløsning   Faglig ansvarlig for implementering og videreutvikling av gode rutiner og arbeidsprosesser i daglig arkivarbeid  Medansvar for systemadministrasjon  Nøkkelrolle knyttet til utvikling, oppgradering og testing av digitale løsninger innen dokumentasjonsforvaltning   Ansvar for arkivplan og bevaring-/ kassasjonsreglement   Ansvar for bortsettingsarkiv og depot   Opplæringsansvarlig for sak-/arkivsystem  Daglige driftsoppgaver innen arkiv og dokumentforvaltning. Herunder mottak, fordeling og journalføring av fysisk og elektronisk post.  Kvalifikasjoner Relevant universitets- eller høyskoleutdanning  Erfaring fra arkivarbeid i store organisasjoner  Erfaring med elektronisk sak-/arkivsystem  Kunnskap og interesse for faget informasjonsforvaltning  God muntlig og skriftlig fremstillingsevne  Erfaring med forbedring og videreutvikling av arbeidsprosesser  Forståelse for teknologi og systemer  Personlige egenskaper Løsningsorientert og selvstendig  God til å samarbeide og skape entusiasme  Stor arbeidskapasitet og fokusert på resultat 
03.04.2019 Kristiansand

Traineeprogram

Trainee - Agder Energi
Antall traineer : 3 (Varierer fra år til år)

Internship

Studentsommerjobber
Antall interns : (Varierer fra år til år)

Lærlinger

Lærling i Agder Energi Vannkraft
Antall lærlinger : 6
Lærling i Otera
Antall lærlinger : 25 (Varierer fra år til år)

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Kontaktperson

Rådgiver HR

Filmer

Vannkraftens betydning. Norsk vannkraft er en klimavennlig og fornybar energikilde med en over 100 år lang historie. Vannkraften har alltid vært en verdifull ressurs for oss, og er grunnlaget for mye av den velferden vi tar for gitt i dag.
Microsoft Agder Energi partner to show how smarter grid can help Norway become more sustainable
Agder Energi Nett var blant de fire finalistene som var nominerte til å motta Den norske dataforenings "BI-prisen 2018", som ble delt ut i Oslo onsdag 21. november. Filmen beskriver satsingen gjort rundt nettnytte, bygging av Analyseplattformen og ikke minst at vi har tatt i bruk analyse og ny teknologi i selskapet.
Agder Energi, Microsoft og Powel samarbeider om et prosjekt som skal gjøre strømnettet mer effektivt og fleksibelt.
Konsernsjef Tom Nysted om utfordringene, mulighetene og fremtiden. – Vi skal fortsette å produsere, distribuere og selge kraft, men på nye måter og i nye markeder, sier konsernsjef Tom Nysted. Hele vår verdikjede fra produksjon til kunde er i ferd med å endres, se hva konsernsjefen tenker om utfordringene, mulighetene og fremtiden.
https://youtu.be/ZKrlT_KVlxg
Se filmen fra fleksibilitetsprosjektet her
En film laget for å beskrive hvordan det kan være å jobbe i Agder Energi. Flere forskjellige yrker blir presentert. Filmen er laget primært til bruk i et undervisningsopplegg i grunnskolen. Det er masterstudentene Sigbjørn Kristiansen og Aleksander Torjesen som har laget filmen da de hadde sitt praksisopphold i avdeling Samfunnskontakt høsten 2016.
Dammer Skjerkevatn Juli-Oktober 2015
Kunnskap om snøforholdene i de ulike tilsigsområdene er viktig for planlegging av kraftproduksjonen. Derfor måles og veies snøen flere ganger i løpet av vinteren.

Fakta om Agder Energi

Adresse

Besøksadresse hovedkontor: Kjøita 18, 4630 Kristiansand
Postadresse: Serviceboks 603 Lundsiden, 4606 Kristiansand