Denne høsten er det fra venstre Pia Amalie Sundt (t.v.), Øystein Dyvik Eide, Mona Igland, Jørgen Sivertsen Åsrud, Fredrik Sandved og Line Marie Ekse som utgjør traineegruppa i konsernet, og de er alle supermotiverte, veldig flinke og under 30 år gamle. De jobber i forskjellige selskap i konsernet. Vi er nysgjerrige på hvem de er og har blant annet spurt dem om hvordan de synes overgangen fra studentliv til arbeidsliv har vært. Vi har også forsøkt å lure ut av dem hvilke tabber de har rukket å gjøre.

Jørgen og Mona er begge inne i sin andre traineeperiode i Agder Energi, og det må i allefall bety at de trives i konsernet!

- De første månedene var veldig innholdsrike. Jeg var med på mange spennende møter hvor jeg fikk lære om dagens utfordringer i bransjen og jeg fikk være med på befaring til ulike transformatorstasjoner slik at jeg i større grad kunne forstå koblingen mellom teori og praksis, forteller Jørgen, som jobber med prosesskontroll og analyse i Agder Energi Nett.

- Min første måned i ny avdeling har vært svært lærerik og gøy og jeg har blitt bedre kjent med seksjon forretningsstøtte og utvikling i Kraftforvaltning. Jeg synes arbeidet har vært utfordrende og for meg er det samtidig veldig motiverende, forteller Mona.


Øystein var strategisk smart og viste tidlig interesse for Agder Energi. Sist sommer sikret han seg sommerjobb i nettselskapet etter å ha skrevet masteroppgave om forbrukerfleksibilitet med Per-Oddvar Osland som veileder.

- Jeg stortrives! Jeg har fått varierte oppgaver og får mye ansvar og tillit. Jeg ba om å bli kastet ut på dypt vann (for det er der en lærer å svømme) og det har jeg blitt. Det er en veldig god følelse å få den tilliten og ansvaret jeg har fått, forteller Øystein, som fremdeles har hodet over vannet.

Line startet også med sommerjobb, og fikk dermed en aldri så liten tyvstart på sitt trianeeopphold. Vi er nysgjerrige på hvordan Line ble tatt mot av sin arbeidsgiver.

LES OGSÅ: Slik gjør du deg uunnværlig på arbeidsplassen

- I selskapet jeg jobber i, NODES, jobbet det allerede en trainee. Så jeg opplevde at de visste godt hvordan de skulle takle "livet med ny trainee". De har tatt meg godt imot og jeg får ta del i mye spennende, forteller Line.


Fredrik er traineen som startet midt i en periode, og som derfor får gleden av å følge 2 kull traineer i Agder Energi.

- Jeg jobber med forretnings- og teknologiutvikling i Kraftforvaltning og deltar i spennende prosjekter innenfor IT og strategiutvikling. Blant annet prosjekter som undersøker og tar i bruk stordata, automatisering og bruk av maskinlæring, forteller han.

Pia, som kom rett fra deltidsjobb som ovnspasser på aluminiumsverket Alcoa til Samfunnskontakt i Agder Energi, blir veldig overrasket da hun får spørsmål om hvordan den første måneden har vært.

LES OGSÅ: Reiseregning satser 2015

- Har det gått en måned allerede? Den har passert i rekordfart. Det er mye spennende som rører seg i organisasjonen og jeg har blitt tatt imot med åpne armer fra dag én. Jeg har lært mye nytt, både om ting jeg skal jobbe med og kule ting andre jobber med. Jeg stortrives! Læringskurven er bratt og oppgavene varierte, noe jeg synes er veldig gøy, sier Pia fornøyd. 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger