På Universitetet i Agder har det gått to år siden forrige fysiske karrieredag. Arrangørene av KD22 (Karrieredag 2022) gledet seg stort da de endelig kunne ønske velkommen til en fysisk karrieredag på universitetsområdet i Grimstad.

Agder Energi var på plass med et skikkelig stjernelag for å vise frem hvilke fantastiske muligheter som finnes i konsernet vårt: Solveig S. Fjellbakk og Henning Stea (begge fra Nett), Kristian H. Frivold (Vannkraft), Bente Ubostad Furnes (Teknologi), Finn R. Johansen og Kirsti Lie (Organisasjon).

- Det var utrolig gøy å endelig få treffe studentene «ansikt til ansikt» igjen. Vi stilte med en skikkelig offensiv gjeng. Alle stod på og var ivrige etter å vise frem de gode mulighetene fornybarkonsernet vårt byr på, forteller Kirsti Lie, HR-rådgiver.

I tillegg til å snakke med studenter på stand bidro Solveig med en egen bedriftspresentasjon og Finn var travelt opptatt med speedintervjuer hele dagen.

Speedintervjuer

Denne gangen hadde arrangøren lagt opp til at studenter og bedrifter kunne møtes i speedintervjuer. Det studentene var mest opptatt av der var gode tips og råd om hvordan de kunne skrive en best mulig CV og hvordan forberede seg best mulig til samtale med oss. De lurte på hvordan vi tenker i rekrutteringsprosesser og hva ser vi etter hos nyutdannede arbeidssøkere?

- Jeg hadde sikkert speedintervju med 20 studenter denne dagen. Og jeg traff flere veldig bra kandidater som absolutt kan være aktuelle for jobb hos oss. Et par av dem har jeg allerede spilt inn til konkrete stillinger, forteller Finn R. Johansen fornøyd.

Endelig karrieredag

Universitetet i Agder har hatt to lange år uten en Karrieredag. Etter mye om og men, planlegging, kontrabeskjeder og mer planlegging fikk de endelig mulighet til å holde Karrieredagen som ett fysisk arrangement, og det er liten tvil om at også arrangøren hadde gledet seg til å få gjennomført karrieredagen. 

- Det har vært utrolig gøy å se så mange komme innom for å skape en helt fantastisk atmosfære på UiA sin flotte campus. Vi har hatt gleden av å ha besøk av flere tusen studenter som har besøkt de 70 bedriftene som hadde stand, skriver styringsgruppa for KD22 (Karrieredag 2022) på sin facebookside.

Gjerne via sommerjobb

Studentene er opptatt av på hvilke måter de kan få kontakter i konsernet og om det er muligheter for å skrive masteroppgave hos oss.

- Send en forespørsel på epost til AEs fellespostboks. Si noe om hva du ønsker å skrive om og hvilke fag du har tatt. Jeg anbefaler også å søke studentsommerjobb hos oss, det er en fin inngangsbillett til å skrive masteroppgave, sier Kirsti.

Entusiastiske 

Det er tydelig at studentene har savnet å møte oss ansikt-til-ansikt, og vi har også savnet å møte dem. 

- Studentene er nysgjerrige. De spør blant annet om sommerjobber, faste jobber, hva de kan jobbe med hos oss, hvordan arbeidsmiljøet er og om hvilke fag de bør velge. Det er nyttig å ha med kolleger som nettopp har avsluttet studiene. Da blir vår historiefortelling mer troverdig, sier Kirsti.

Fakta
UiA Grimstad er en viktig rekrutteringsarena for Agder Energi. Konsernet har samarbeidsavtale med Linjeforeningen for fornybar energi og Linjeforeningen for industriell økonomi.