(KarriereStart.no):

The Boston Consulting Group (BCG) har for ellevte gang bedt 1500 ledere på tvers av industrier og land utpekt de mest innovative virksomhetene i verden.

 

Apple, Google, Tesla og Microsoft beholder topplasseringene i årets undersøkelse. Netflix og Facebook er for første gang inne på topp 10, og flytter opp henholdsvis 15 og 19 plasser. Vi finner fortsatt ingen Norske selskaper i rapporten «The Most Innovative Companies 2016: Getting past not invented here».

 

Rapportens 50 selskaper inkluderer både etablerte selskaper som IBM, General Electric og Walt Disney, samt digitale disruptors som Uber og Airbnb. Tech- og telekom-selskaper dominerer nok en gang listen, denne gangen med 17 selskaper på listen. I tillegg finner vi flere bilprodusenter, farmasøytiske og finansielle selskaper.

 

– At det er 10 nye selskaper på listen viser hvor stor konkurransen er innen innovasjon. Dessverre ser vi ikke norske selskaper blant listen, men som vi har vist i Green Leadership rapporten vår, det skjer utrolig mye spennende blant norske selskaper," forteller Øyvind Torpp, Senior Partner på BCG sitt kontor i Oslo.


 

I rapporten som ble presentert på NHOs årskonferanse, vises det til flere norske selskaper som er i verdenstoppen når det kommer til grønn innovasjon.

 

– Dette kan bli Norges inntog på listen i fremtiden, grønn og lønnsom innovasjon.

 

– BCG jobber tett med mange norske selskaper, og har nylig intervjuet over 40 norske toppledere om grønn verdiskaping. Disse erfaringene gjør meg trygg på at vi vil se norske selskaper på Topp 50-listen i løpet av de nærmeste årene, forteller Øyvind Torpp.

 

De mest innovative selskapene kjennetegnes ved at de involverer eksterne miljøer, viser rapporten. Man finner også et stort sprik mellom de mest innovative selskapene og mindre innovative selskaper i interessen for eksterne ideer. Sterke innovatører tar en analytisk tilnærming. 65% oppgir at de finner nye ideer gjennom sosiale medier og big data mining. Tilsvarende tall for svake innovatører er 14 %.

LES OGSÅ: Frykter ikke automatisering

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger