(KarriereStart.no):

Norske arbeidsgivere planlegger å ansette flere for andre kvartal på rad, iføle ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer.

 

– Forrige kvartal så vi den mest positive utviklingen siden 2013. Det forsterkes dette kvartalet. Arbeidsgiverne er mer optimistiske enn de har vært på lenge, sier konsernsjef i ManpowerGroup Maalfrid Brath.

 

ManpowerGroup har spurt norske arbeidsgivere om de vil ansette flere eller nedbemanne neste kvartal. Signalene er positive fra hele landet. Særlig har de største arbeidsgiverne planer om å ansette. Dette er et lyspunkt, mener Brath.

 

– At store bedrifter vil begynne å ansette igjen, gir et godt signal til resten av arbeidsmarkedet. Men jeg tror ikke ansettelsene kommer til å skyte fart i løpet av dette året. Jeg tror det kommer til å ta lengre tid før vi ser at det blir massive nyansettelser, sier Brath.

 

LES OGSÅ: Kommer robotene til å ta over jobben din?

 

Størst optimisme i midt-Norge

Arbeidsmarkedsbarometeret viser at Midt-Norge er regionen der flest arbeidsgivere planlegger å ansette flere i løpet av neste kvartal. Hele én av fem arbeidsgivere i Midt-Norge planlegger å øke bemanningen.


 

Signalene fra Midt-Norge er sterkere enn på samme tid i fjor. Brath peker på de store investeringene innenfor infrastruktur og oppblomstringen i prosessindustrien de siste årene som årsak til at det blir flere arbeidsplasser i regionen.

 

– I Midt-Norge er andelen arbeidsgivere som planlegger å bemanne opp dobbelt så høy som i resten av landet. Det støtter oppunder meldingene vi får fra regionen, som sier at Midt-Norge for alvor har begynt å få opp farten, sier Brath.

 

LES OGSÅ: Unge nordmenn har overdreven optimisme for jobbfremtiden

 

Sektorene som vil øke bemanningen mest

Brath trekker frem to nøkkelsektorer som bidrar sterkt til de positive utsiktene. Industrisektoren og bank-, finans- og eiendomssektoren rapporterer begge tosifrede bemanningsutsikter. Veksten siden samme kvartal i fjor for de to sektorene er på henholdsvis 19 og 11 prosentpoeng.

 

På landsbasis er det seks prosent flere arbeidsgivere som planlegger oppbemanning enn nedbemanning i tredje kvartal 2017. Selv om optimismen er nøktern, mener Brath at utviklingen er positiv.


 

– For andre kvartal på rad er det ventet oppbemanninger over hele landet. Vi håper trenden fortsetter ut året og setter tempoet for neste år, sier Brath.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger