(KarriereStart.no):

I 2016 ble 5,5 millioner nye «ting» koblet til Internett hver eneste dag, og nye teknologier og skytjenester for industri og næringsliv gjør det mulig å samle, lagre og analysere data på helt nye måter.

 

– Det er bra at norsk næringsliv benytter digitalisering til å kutte kostnader og til å forbedre prosesser, men skal Norge opprettholde konkurransekraften må bedriftene også i større grad benytte digitalisering til å utvikle nye løsninger og forretningsmodeller. Nye teknologier og skytjenester gjør det mulig å samle, lagre og analysere data på helt nye måter, og vi bør utfordre og oppfordre hverandre til å utnytte tilgjengelig data på nye måter. Norsk næringsliv kan ikke kutte seg til suksess, sier Anne Marit Panengstuen, administrerende direktør i Siemens Norge.

 

Les også: Digitalisering – Den fjerde industrielle revolusjon

 

Tror digitalisering gir flere arbeidsplasser

Sammenliknet med fjorårets digitale undersøkelse har bedriftene en bredere digital forståelse. Digitalisering forbindes ikke bare med automatisering, men i økende grad også med informasjonsflyt, internet of things, big data og innovasjon.


 

Det er også større optimisme knyttet til digitalisering. Selv om Statistisk Sentralbyrå anslår at én av tre jobber kan komme til å forsvinne som følge av digitalisering de neste 15 årene, så tror bare 14 prosent av respondentene i undersøkelsen at digitalisering vil gi færre arbeidsplasser, og over 40 prosent mener at digitalisering vil føre til flere arbeidsplasser i Norge.

 

Undersøkelsen slår også fast at kun 14,5 prosent av de digitale hodene i bedriftene er kvinner.

 

– Norge trenger flere smarte hoder med digital kompetanse for å holde konkurrentene på avstand. Vi trenger derfor en langt høyere kvinneandelen på opptak til teknologifag enn 28 prosent, sier Panengstuen.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger