(KarriereStart.no):

Det var i overkant av 2,8 millioner jobber i Norge i tredje kvartal 2017. Det er en økning på 49.000, eller 1,7 prosent, sammenlignet med samme periode året før, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

 

I tredje kvartal 2017 var det i overkant av 2,8 millioner jobber i Norge. Det er en økning på 49.000, eller 1,7 prosent, sammenlignet med tredje kvartal i 2016, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå. 

 

I tredje kvartal i fjor var det drøyt 2,6 millioner lønnstakere som arbeidet i Norge, en økning på 43.000 personer fra året før. Antallet som er i arbeid øker i alle arbeidsgrupper og fylker. Veksten var størst i hovedstaden Oslo og de nordligste fylkene Troms og Finnmark, mens oljeprisrammede Rogaland fremdeles opplever lavest vekst.

 

Les også: IT-bransjen skriker etter folk

 

Det er registrert en økning i antallet arbeidsforhold for alle aldersgrupper og i samtlige fylker. Veksten var størst i Finnmark, Oslo og Troms, og lavest i Rogaland. 

 

Partilederne i Høyre, Frp og Venstre kunngjorde i en pause i regjeringsforhandlingene på Jeløya torsdag at det å få flere i jobb blir en hovedprioritet framover. Høyres finanspolitiske talsperson Nikolai Astrup mener de ferske SSB-tallene viser at utviklingen går i riktig retning.


 

– Det er svært gledelig at det er skapt nærmere 50.000 nye jobber det siste året, at flere unge kommer i jobb og at jobbveksten er dobbelt så høy i privat sektor sammenlignet med offentlig sektor, sier han til NTB.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger