(KarriereStart.no):

Fastleger, regnskapsførere, sjåfører, butikkmedarbeidere, eiendomsmeglere, telefonselgere, offshore-medarbeidere og landbruksansatte.

 

Dette er noen av jobbene som kommer til å forsvinne i årene fremover, skal man tro Jan Grønbech, norgessjef i Google, og Martin Bech-Holte, norgessjef i konsulentselskapet McKinsey. I et intervju med Dagens Næringsliv forklarer de to at jobbene vil erstattes av maskiner, automatisering og kunstig intelligens.

 

– «Dirty, dull and dangerous» er de jobbene som forsvinner. «Dirty» er industri, «dull» er regnskap og «dangerous» er transport. 93 prosent av alle ulykker skyldes menneskelig svikt. Det er mange gode grunner til automatisering, sier Grønbech.

 

De fleste eksperter og forskere er samstemte om at digitaliseringen kommer til å gjøre dype innhogg i arbeidslivet som vi kjenner det i industrialiserte land, og at mange tradisjonsrike yrker kommer til å gå dukken. En rapport utarbeidet av konsulentfirmaet McKinsey spår at endringene vi står overfor vil medføre at over 800 millioner jobber kommer til å forsvinne verden over innen 2030. 

 

Typiske yrker som ligger dårlig an finner man innenfor bransjer som service, salg og kontorstøtte.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger