(KarriereStart.no):

Global Talent Competitiveness Index (GTCI) er en verdensomspennende undersøkelse utført av Adecco Group i samarbeid med INSEAD og Tata Communications. Dette er årlig benchmark som svært grundig måler 119 lands evne til å utvikle, tiltrekke og beholde talenter.

 

Tallene viser at vi er gode på å beholde og utvikle våre egne talenter her i Norge.

 

– Grunnen til at vi gjør det bra er nok i stor grad våre sosiale goder og sikkerhet på jobb, utdanningssystemene våre – og det at det er et klart skille mellom jobb og fritid. Det er ingen tvil om at vi har det godt i Norge, sier Torben Sneve, konsernsjef i Adecco-konsernet.

 

Les også: Norge svakest i Norden på talentranking

 

Vi er ikke best i klassen på å tiltrekke oss globale talenter

Igjen gjør vi det dårligst på det å tiltrekke oss internasjonale kandidater. Adecco-sjefen legger skylden på norskkravene i arbeidslivet. 

 

– Vi kan ikke fortsette med å ha norsk som krav i nesten alle jobbene våre, når de fleste snakker engelsk. Vi ekskluderer alt for mange talenter og gjør det vanskelig å komme til Norge, sier Sneve.

 

Den teknologiske utviklingen går mye fortere enn evolusjonen, og det er vanskelig å ta skikkelig innover seg de endringene vi vil se fremover.


 

– Det er en enorm jobb for AS Norge å omstille seg, og vi trenger de beste menneskene. Da er internasjonal erfaring og kompetanse utenfor landegrensen helt essensielt. Uten mangfold går det dårlig med innovasjonstakten. Her kan Norge bli bedre, sier Sneve.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger