(KarriereStart.no):

Nesten én av ti norske arbeidsgivere planlegger å ansette flere medarbeidere før nyttår. Det viser ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer for fjerde kvartal 2018.

 

Det er særlig store selskaper som planlegger å ansette flere før nyttår. De mest optimistiske anslagene kommer fra selskaper med over 250 ansatte, med netto bemanningsutsikter på 13%.

 

I syv av ni bransjer planlegger arbeidsgiverne å øke bemanningsnivået i løpet av fjerde kvartal. Utsiktene bedrer seg i tre bransjer sammenlignet med tredje kvartal 2018 og styrker seg i seks av ni bransjer sammenlignet med samme tid i fjor.

 

Hotell og bevertning, olje og gass, samt bank og finans er bransjer utmerker seg som de mest optimistiske bransjene, alle med tosifrede netto bemanningsutsikter.

 

Selv om oppbemanningene er kommer i forskjellige sektorer, er det hard konkurranse om folk med de mest ettertraktede egenskapene. Problemløsning, samarbeid, kommunikasjonsevner og digital kompetanse er blant egenskapene som ofte går igjen i stillingsbeskrivelser. Forskning viser at en arena for å utvikle slike egenskaper, kan være å spille komplekse dataspill. Derfor har Manpower utvidet CV-registreringsskjemaet slik at alle kandidater som fyller ut CV også kan fylle inn spillerfaringen sin.


 

– Etter at vi innførte endringen i august, har vi fått mange positive tilbakemeldinger både fra kunder og kandidater. De første kandidatene er allerede ute i jobb hos våre kunder. Vår erfaring er at spillerfaring lar seg omsette til arbeidserfaring, sier Manpower-sjef Sølvi Spilde Monsen.

 

LES OGSÅ: Kan virkelig spillerfaring være relevant i arbeidslivet?

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger