(KarriereStart.no)

I sin første nyttårstale som statsminister, valgte Erna Solberg å blant annet sette søkelyset på dem som har havnet utenfor arbeidslivet og som har vanskeligheter med å skaffe seg jobb.


Utgangspunktet for dette lå i at hun mener det psykiske helsetilbudet må styrkes, og at det må bli enklere å få hjelp. Dette fører nemlig med at mange opplever at det er vanskelig å komme tilbake i arbeidslivet.


- Heldigvis er det mulig å bli helt frisk. Mange vil da tilbake på jobb. Det er ikke alltid så lett. Noen opplever at dører lukker seg når de har vært uten jobb en periode. De har fått et hull i CV-en. Det skaper en dobbel belastning, uttalte Statsministeren.


Hun vil derfor oppfordre norske arbeidsgivere til å ansette flere som har et hull i CV-en.


- Det finnes mange kompetente og arbeidsvillige mennesker som lengter etter en ny sjanse. De som har gjort det, kan fortelle at arbeidsmiljøet har blitt bedre.


Solberg trakk frem bedriften Stormberg som et godt eksempel. Der har hele 25 prosent av ansatte tidligere har hatt vanskeligheter med å få jobb.


- Det er et eksempel til etterfølgelse. Vi skal ha et arbeidsliv med plass til alle, sier hun.


Hun ville også minne om at det er viktig å løfte voksnes ferdigheter slik at de ikke faller utenfor arbeidslivet på grunn av manglende eller lite oppdatert kompetanse.


- I høst besøkte jeg Lillehammer bilskadesenter. Bedriften jobber for å styrke de ansatte i lesing, skriving og IKT. Selv fortalte Mats Lien at da han tok fagbrev for 16 år siden, tok de aldri i en PC på skolen. I dag kan de ikke gjøre jobben sin uten. Derfor er det avgjørende å løfte voksnes ferdigheter slik at de ikke faller utenfor.