(KarriereStart.no):

Den norske IKT-næringen økte omsetningen med over 9 prosent fra 1. kvartal 2013 til samme periode i 2014. Bedriftene som tilbyr IT-tjenester økte omsetningen med hele 16 prosent, viser nye tall fra SSB.


– Våre antagelser før året startet lå på en omsetningsvekst i næringen på cirka 4 prosent i 2014, så at vi får slike tall i første kvartal er overraskende, sier Fredrik Syversen i IKT-Norge i en pressemelding.


Han tror mye av veksten kan tilskrives høy aktivitet i offentlig sektor.


– Vi har mange store prosjekter gående, spesielt i helsesektoren, men også store digitaliseringsprosjekter i mange kommuner og offentlige etater, så det er ingen tvil om at det er mye å gjøre for konsulentene våre.


Med den gode veksten næringen opplever, har tilgangen på riktig kompetanse blitt en stor utfordring for bedriftene. Syversen anslår nemlig at Norge har om lag 20 000 ubesatte stillinger innen ulike IKT-fag. Etterspørselen etter IKT-ansatte øker med rundt 4 prosent hvert år, uten at det utdannes nok mennesker med den riktige kompetansen.I Europa er det forventet nærmere 500 000 ledige stillinger innen 2015, og mange vil forbli ubesatt med mindre man klarer å tiltrekke seg unge mennesker inn i teknologiutdanninger, eller omskolere arbeidsledige eller uføre. De europeiske regjeringene satser hardt på å løse mangelen gjennom målrettet politikk, tiltak og partnerskap, selv om de fleste land fortsatt mangler en klar strategi.


– Vi har gode samtaler med regjeringen om dette, men det er på tide å minne dem på hvilke store muligheter det å satse på IKT gir for et moderne samfunn som Norge, og en strategi hvor hvordan er etterspurt, avslutter Syversen.

 

LES OGSÅ: Vil ha flere kvinner til norsk IT-bransje

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger