<  
>  

Halden kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Halden er en by og storkommune i Østfold. Storkommunen Halden grenser til Rakkestad i nord, Aremark i øst, til Sverige i sør, øst og vest og til Sarpsborg i vest. Berg og Idd er typiske landbruksområder, mens Halden er Norges eldste industriby. Ladestedet Halden vokste fram på femtenhundretallet som utskipningshavn for trelast til Holland og England. Etter å ha motstått flere svenske angrep ble stedet tilkjent kjøpstads- privilegier og døpt Fredrikshald i 1665. I 1718 falt Karl XII under beleiringen av Fredriksten festning, noe som bidro til å avslutte den store nordiske krig. Fra 1814 til 1905 var Fredrikshald det kommersielle sentrum for et stort omland både i Norge og Sverige. I 1813 ble Bomuldspinneriet grunnlagt i Tistedalen, den første mekaniske industribedriften i Norge. Saugbrugsforeningen, i dag Norske Skog Saugbrugs, ble etablert som treforedlingsbedrift i Halden fra 1859. Langs Iddefjorden ble det tatt ut Iddefjordsgranitt i en rekke stenbrudd. Halden har fra 1892 til 1998 hatt ialt 17 skofabrikker. Idag holder bl.a. Nexans til her. Haldenreaktoren er en av to atomreaktorer på norsk jord, og er tilknyttet Haldenprosjektet. Befolkning 28 188 (2008)
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Registrer deg i CV-database!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere
Jobbmuligheter (52)