Herøy kommune (Nordland)

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Herøy er en øykommune på Helgeland i Nordland. De største øyene i kommunen er Nord-Herøy, Sør-Herøy, Tenna, Indre Øksningan, Ytre Øksningan, Staulen og Seløy. Disse er knyttet sammen med bruer. Kommunen er omgitt av hav i alle retninger, men grenser i nordøst mot Dønna, i sørøst mot Alstahaug, i sørvest mot Vega. Kommunen har ferjeforbindelse til Sandnessjøen og bruforbindelse til Dønna. Oppdrett og fiskeri utgjør hovednæringen i Herøy Kommune. Fra begynnelsen av 1970 årene har Herøy vært en foregangs- kommune når det gjelder havbruk og lakseoppdrett. Ellers har Kommunen flere fiskemottak og foredlingsbedrifter, service- bedrifter for fiske og havbruk, flere små mekaniske verksteder med slip og tjenesteytende næringer som, handel, kommunikasjon samt statlig og kommunal virksomhet. I Herøy og omkringliggende distrikt finner man verdens største skjærgård. Her kan en ta dagsturer og uketurer i en unik skjærgårdspark, og oppleve natur, fugleliv og fiske på nært hold. Befolkning 1 662 (2008)
Les mer
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Fakta om Herøy kommune (Nordland)