Holmestrand kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Holmestrand er navnet på både en kommune og en by i Vestfold. Kommunen grenser i øst til Oslofjorden, i nord til Sande, i vest til Hof og i sør til Re kommune. Historien til Holmestrand, «Byen under fjellet», er særlig knyttet til trelasthandel, seilskuter og aluminiumsindustri. Holmestrand utgjorde en naturlig havn ved Oslofjorden der nederlenderne hentet tømmer allerede fra rundt 1550. Holmestrands plassering ved fjorden og nærhet til Oslo, samt byens frodige hager og utsikt fra fjellet, sørget også for sommerturisme med ferie- og badeliv. Som tredje by i Norge fikk Holmestrand sitt første kurbad i 1840. I 1881 ble Holmestrand stasjon åpnet med togforbindelse til Drammen og Oslo over Jarlsbergbanen, seinere kalt Vestfold-banen. En fabrikk for videreforedling av aluminium ble bygd rett sør for byen allerede i 1919. Næringslivet i kommunen er preget av jordbruk og byens industri, særlig Hydros fabrikk for aluminiumsforedling, som på folkemunne kalles Nordisk. Ellers pendler mange til arbeid i Tønsberg, Drammen og Oslo. Befolkning 9 875 (2008)
Les mer
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Ledige stillinger hos Holmestrand kommune

Org.nr.: Stillingsident: 19/6174 Presentasjon av stillingen :Holmestrand er <<Porten til Vestfold og har en strategisk beliggenhet i Osloregionen. Nye Holmestrand kommune med nær 25 000 innbyggere vil ha stor befolkningsvekst framover. Vi ønsker å være en næringsoffensiv kommune med høy bostedsattraktivitet. Kommunen har derfor tatt en aktiv rolle som samfunnsutvikler og har vedtatt gode og langsiktige planer med tydelige arealstrategier. Store nærings- og boligprosjekter er under utvikling flere steder i kommunen. Samarbeid og dialog med næringslivet er avgjørende.Vi søker etter ny næringssjef som kjenner kommunene og det offentlige, og som kan videreføre arbeidet og være <<smørekanne>> mellom alle aktører som bidrar til vekst i kommunen. Næringssjefen vil ha et selvstendig ansvar for sitt arbeidsområde og rapporterer faglig direkte til kommunedirektøren.ArbeidsoppgaverRådgiving for kommunens ledelse i næringsspørsmålUtarbeide og følge opp strategier og planerSamarbeid og tett dialog med Næringsforening og andre lokale organisasjoner XXXXKontakt med Vestfold og Telemark Fylkeskommune som regional utviklingsaktørregionale næringsnettverk i Vestfold/Telemark og DrammensregionenTilrettelegging for eksisterende næringsliv og etablerere, bl.a. gjennom etablererveiledningen START i VestfoldSaksbehandling knyttet til næringsarbeidFølge opp kommunens avtale med Visit VestfoldKvalifikasjonerRelevant utdanning fra universitet eller høyskoleRelevant erfaring fra offentlig eller privat virksomhet. Erfaring med næringsetablering og ledererfaring vil være en fordel.Relevant prosjekterfaringResultatorientering og gjennomføringskraftPersonlige egenskaperVi ønsker en næringssjef som er selvstendig og strukturert, tenker langsiktig og er god til å planlegge. Det vil bli lagt særlig vekt på dine kommunikasjons- og samarbeidsevner, din evne til å engasjere og involvere samt at du er initiativrik og løsningsorientert. Link til søknadsskjema: Send søknad For mer informasjon kontakt: , Kommunedirektør Hans Erik Utne, Mobil 46444771, Epost: hans.erik.utne@holmestrand.kommune.no
01.12.2019 Holmestrand

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Fakta om Holmestrand kommune