<  
>  

Horten kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Horten er både en kystby i Vestfold, beliggende mellom Holmestrand i nord og Tønsberg i sør, og en kommune med samme navn. Kommunen grenser til Re og Tønsberg. Horten kommune innbefatter byen Horten og tettstedene Kirkebakken (Borre), Nykirke, Åsgårdstrand og Skoppum. I 1818 bestemte kronprinsregent Karl Johan at Norges nye hovedetablissement for marinen skulle flyttes til Horten. Marinens Hovedverft på Karljohansvern ble senere til Horten Verft, som i en årrekke var selve ryggraden i kommunen, med godt over 2 000 ansatte. Selskapet gikk konkurs i 1987. Etter dette har det store verftsområdet utviklet seg som næringspark med en samling mindre bedrifter. Hortensregionen er kjent for sin store konsentrasjon av elektronikkbedrifter, og omtales ofte som Norges «Silicon Valley». I kommunen ligger bl. a. GE Vingmed Ultrasound, som produserer medisinske elektronikkinstrumenter, Simrad og Kongsberg Maritime, som produserer navigasjonssystemer, simulatorer m.m, Norspace, som produserer elektronikk for romfartsindustrien og Sensonor, som produserer sensorer for kollisjonsputer og dekktrykk. Forsvarets Forskningsinstitutt har avdelingen for undervannskrigføring i Horten. Befolkning 25 263 (2008)
Les mer
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Fakta om Horten kommune