<  
>  

Høyanger kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Høyanger er en kommune og tettsted i Sogn og Fjordane. Kommunen grenser i nord til Fjaler og Gaular, i øst til Balestrand og Vik, i sør til Modalen og Masfjorden, og i vest til Gulen og Hyllestad. Sognefjorden deler kommunen. På nordsiden ligger - i tillegg til kommunesenteret Høyanger - tettstedene Vadheim og Lavik. Vest for Høyanger sentrum ligger Kyrkjebø. På sørsiden av Sognefjorden er Bjordal det største tettstedet. Ortnevik og Ikjefjord er to andre bygder i denne delen av kommunen. Høyanger er kjent for å være et av de første industrielle tett- stedene i Norge takket være de bratte fjellene som har gitt et glimrende grunnlag for vannkraft. Tettstedet Høyanger er bygd opp rundt aluminiumsindustri, og store arbeidsgivere er Hydro Aluminium, Fundo og Kværner-konsernet. Ved siden av aluminiumsindustrien, en del småindustri, detaljhandel og servicenæringer, er jordbruk den viktigste næringen i bygdene langs fjorden. Befolkning 4 354 (2008)
Les mer
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Adresse

Postboks 159 6991 Høyanger