Kautokeino kommune - Guovdageainnu suohkan

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Kautokeino kommune ligger i Finnmark. Den grenser i nord mot Kvænangen og Alta, i øst mot Karasjok og i vest mot Nordreisa. Mot sør ligger Finland. Kautokeino er arealmessig den største kommunen i Norge, og med sine nærmere 10 000 kvadratkilometer er den større enn sju av landets fylker, og er nesten dobbelt så stor som Norges nest største kommune, Karasjok. Naturen er rik på ressurser som vilt, fisk og bær. Her er og bergarter/naturstein som er høyt etterspurt som fasade og pyntestein på det internasjonale markedet. Prøveboringer viser og forekomster av mineraler og edlere metaller i spredte områder. Kommunen er den største reindriftskommunen i landet. Kautokeino er også Norges største samekommune. 90% av innbyggerne har samisk som morsmål. Kommunen blir regnet som det kulturelle senteret i det nordsamiske området. I påsken arrangeres det Samisk Filmfestival, Samisk Grand Prix . Reinkappkjøring og scootercross er også noen av aktivitetene på denne årstiden når turister strømmer til den lille bygda. Befolkning 2 962 (2008)
Les mer
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Fakta om Kautokeino kommune - Guovdageainnu suohkan