<  
>  

Kongsberg kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Kongsberg er en by og kommune i Buskerud. Den grenser i nord til Flesberg, i øst mot Øvre Eiker og Hof, i sør mot Skien, Siljan og Lardal, og i vest mot Notodden og Sauherad kommuner. Kongsberg ble grunnlagt av kong Christian IV i 1624 etter at det var blitt funnet sølv der året før. Bergstaden Konningsberg og kongelig sølvverk ble anlagt. Kongsberg var ved Folketellingen 1769 Norges nest største by etter Bergen, og i 1770 sysselsatte Sølvverket 4000 mann. I 1802 fikk byen fulle kjøpstadsrettigheter. I 1814 ble Kongsberg Våpenfabrikk opprettet. Gruvedriften ble endelig nedlagt i 1957. I dag er det ennå sølv i fjellene rundt Kongsberg.
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Ledige stillinger hos Kongsberg kommune

Org.nr.: Stillingsident: Presentasjon av stillingen :Tislegård barnehage er en barnehage med seks avdelinger der tre er småbarnsavdelinger og tre er
28.12.2021 Kongsberg

Registrer deg i CV-database!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Fakta om Kongsberg kommune