<  
>  

Nøtterøy kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Nøtterøy eller Nøtterø er en kommune og en øy i Vestfold. Kommunen består hovedsakelig av øyene Nøtterøy, Veierland og Føynland, i tillegg til ca. 175 andre større og mindre øyer. Hoveddelen av befolkningen er bosatt på Teie og resten av den nordlige delen av øya. Kommunen grenser mot Tønsberg kommune i nord, Oslofjorden i øst, Tjøme kommune i sør og Stokke kommune og Tønsbergfjorden i vest. Nøtterøy preges av tett bosetting, et moderne landbruk samt et omfattende og allsidig næringsliv forøvrig. Bransjene i kommunen med størst antall foretak er forretningsmessig tjenesteyting, handel og bygg og anlegg. Tradisjonsrike næringer som jordbruk og skipsfart, herunder hvalfangst og fiske, har vært framtredende på Nøtterøy. Reiser man gjennom de trange sundene langs østsiden av Nøtterøy, streifer tankene straks mot skippere og seilskuter. Nevnes i denne sammenhengen må rederiet Wilh. Wilhelmsen som har sterk tilknytning til Nøtterøy. Kaptein Even Tollefsen fra Nøtterøy tilskrives æren for å ha konstruert det første brukbare system for frakt av olje i bulk. Befolkning 20 516 (2008)
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Registrer deg i CV-database!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Fakta om Nøtterøy kommune