Sør-Varnager kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Sør-Varanger kommune. Kommunen er geografisk beliggende i det nordøstre hjørne av fylket, og grenser til Nesseby kommune i vest, russiske Petsjenga i øst, og Enare i Finland i sydvest. Kommunen består av Kirkenes, Hesseng, Sandnes, Bjørnevatn, Jarfjord, Svanvik, Vaggetem, Neiden, Bugøyfjord og Bugøynes. Kommunesenteret ligger i Kirkenes, som har omkring 3 500 innbyggere. Kirkenes er en av Finnmarks største byer og endepunkt for hurtigruten og E6. Kirkenes ligger geografisk sentralt plassert i Barentsregionen, og er i dag et viktig knutepunkt i utvikling av næringsmessig samarbeid med det nordvestlige Russland. Kommunen har også veiforbindelser til både Russland og Finland. Flyplassen Høybuktmoen er hovedflyplass for Øst-Finnmark. Stedet ble bygd opp rundt gruveselskapet Sydvaranger, som drev gruvedrift etter jernmalm i Bjørnevatn frem til 1996. De viktigste næringene i Kirkenes er havnerelaterte, skipsreparasjon og -service samt ulike virksomheter rettet mot det nordvestlige Russland. Forsvaret er også en viktig arbeidsgiver for kommunen hvor Garnisonen i Sør-Varanger er den største enkeltenheten. Befolkning 9 518 (2008)
Les mer
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Fakta om Sør-Varnager kommune