<  
>  

Tinn kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Tinn er en kommune i Telemark. Den grenser i nord mot Nore og Uvdal, i øst mot Rollag og Flesberg, i sør mot Notodden, Hjartdal og Seljord, og i vest mot Vinje. Tinn kommune strekker seg langt inn på Hardangervidda. Tinns mest kjente sted er Gaustatoppen 1 883 moh. Årlig går 30 000 mennesker til toppen av fjellet. På klare dager kan man se 1/6 av Norge fra toppen. I 2004 begynte også en storstilt utbygging ved Gaustatoppen til et av Norges største vintersportsteder. Kommuneadministrasjonen holder til i Rjukan som har i underkant av 3 500 innbyggere. Byen er kjent for sin industrihistorie, krigshistorie og unike arkitektur. Etablering av Rjukan skjedde som følge av at Sam Eyde kjøpte Rjukanfossen i 1902 for deretter å bygge Norsk Hydro. Hydrogenfabrikken på Rjukan, som var verdens største vannelektrolyseanlegg, produserte fra 1934 tungtvann i industriell målestokk. Produksjon av kunstgjødsel på Rjukan ble lagt ned i 1991, men Yara har fortsatt endel ansatte på Rjukan. Tinn kommune satser i dag i stort på turisme. Rjukan er nominert til en plass på Verdensarvlisten. Befolkning 6 066 (2008)
Fakta om Tinn kommune
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!

Ledige stillinger hos Tinn kommune

På Rjukan startet det for over 100 år siden et industrieventyr som endret verden. Tinns kraftressurser skaper fortsatt grunnlag for
04.12.2023

Registrer deg i CV-database!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Rekrutteringskalender

  • DES 04
    2023
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
Jobbmuligheter (52)

Fakta om Tinn kommune