<  
>  
Vinje er en kommune i Telemark. Den grenser i nord til Nore og Uvdal, i øst til Tinn og Seljord, i sør mot Tokke og Bykle, og i vest mot Suldal, Odda og Ullensvang. Vinje er den eneste norske kommunen med grense mot fire fylker. Høyeste punkt er Nupsegga, 1 674 m.o.h. Kommunen er den nest største i utstrekning i Sør-Norge, og har større areal enn Vestfold fylke. Befolkningstettheten er lav, 1,2 innbyggere per kvadratkilometer. 15% av innbyggerne bor i tettbygde strøk. Kommunesenteret er Åmot i Vinje. Kommunen har i mange år hatt god økonomi. I 2002 var frie inntekter per innbygger 33 478 kr, mot landsgjennomsnittet på 24 771 kr. Dette skyldes i stor grad kraftinntekter fra Tokke-utbyggingene på 60- og 70-tallet. Kommunens innbyggere nyter fortsatt godt av dette gjennom lave strømpriser. På den andre siden er store fjellområder mot Hardangervidda utbygd av damprosjekter som Songavatn og Møsvatn. Befolkning 3 635 (2008)
Fakta om Vinje kommune
,,
Her kan du lese om jobbmuligheter og ledige stillinger
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!

Registrer deg i CV-database!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere
Jobbmuligheter (41)