<  
>  

NITO Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon

NGO - Ikke-statlige organisasjoner

Norges Ingeniør- og teknologorganisasjon (NITO) ble stiftet i 1936, da med navnet Norges Ingeniør- og Teknikerorganisasjon. I dag er NITO Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med ca 65.000 medlemmer. NITO organiserer både ingeniører og andre med teknisk utdanning. NITO er partipolitisk uavhengig og er ikke tilsluttet noen hovedorganisasjon, men samarbeider med Akademikerne når det gjelder enkelte tariffspørsmål innenfor offentlig sektor.

Det er mange gode grunner til å bli medlem i NITO

Ledende fagorganisasjon
NITO har forhandlingsrett for sine medlemmer og skal fremdeles være ledende innen lønn- og arbeidsvilkår. NITOs lønnsstatistikk er anerkjent. NITO har over 70 års erfaring med og kunnskap om arbeidsliv, forhandlinger og utvikling av tariffavtaler/ overenskomster. Organisasjonen har en stor stab av rådgivere, advokater og tillitsvalgte som bistår deg i en forhandlingsprosess. Denne bistanden, erfaringen og kunnskapen vil være spesielt viktig i tiden fremover, da lønnsforhandlingene i større og større grad vil foregå på den enkelte arbeidsplass.

NITO som sikkerhetsnett
I løpet av din profesjonelle karriere er det mange situasjoner du kan komme opp i. Det kan være omstillinger, oppsigelser, arbeidskonflikter, arbeidsledighet, permitteringer, attføring osv. Da kan det være trygt å vite at NITO har mange tillitsvalgte, rådgivere og jurister som hjelper deg med å få en rettferdig behandling. Vi rådgir også i privatrettslige spørsmål.

I kraft av at vi er over 65 000 medlemmer, har vi også forhandlet frem gunstige forsikringsordninger på liv og skade. Innboforsikringen er sannsynligvis landets beste med en premie på 852,- der du får dekket tap oppad til kr. 2,5 millioner uansett hvor du bor i Norge.

NITO har en rekke andre forsikringsordninger, rabattavtaler og medlemstilbud vi tror du vil ha glede av, bla gratis abonnement på Teknisk Ukeblad.

Hva koster det?
Kontingenten på 3 552,- (1. januar 2010) er blant de billigste i landet i forhold til organisasjoner det er naturlig å sammenligne seg med. Du kan gjøre avtale med månedlig betaling (kr 296,- per mnd), som kan trekkes direkte fra lønnen eller avtalegiro. Jobber du deltid reduseres kontingenten.

Medlemsskap i NITO Studentene koster 300 kr for hele studieperioden og gir deg gratis PC-forsikring, teknisk ukeblad, kurs og gode forsikringsfordeler. Har du vært studentmedlem, betaler du som nyutdannet kun kvart kontingent det første kalenderåret etter avsluttet utdanning, med en opptrapping over fire år til full kontingent. Arbeidsledige er fritatt fra kontingent og kan få økonomisk støtte til kompetanseutvikling.

Les mer
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Filmer

Fakta om NITO Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon