Luftambulansetjenesten

Helsesektor / Omsorg, Transport / Distribusjon / Logistikk

De regionale helseforetakene betaler alle kostnader knyttet til luftambulansetjenesten. Luftambulansetjenesten ANS har det operative ansvaret nasjonalt for luftambulansetjenesten. Helseforetakene (sykehusene) har det medisinske ansvaret og stiller med leger og sykepleiere.

Luftambulansetjenesten ANS har hovedkontor i Bodø (administrasjonen). Selskapet holder i tillegg til i Trondheim (medisinsk tekniske tjenester) og i Tromsø (Flykoordineringssentralen).

Den operative delen av tjenesten settes ut på anbud. Luftambulansetjenesten ANS har pr. 2013 kontrakt med to operatører (Norsk luftambulanse AS og Lufttransport AS) for ambulansefly og ambulansehelikoptre. Ambulansefly er lokalisert på syv steder (Kirkenes, Alta, Tromsø, Bodø, Brønnøysund, Ålesund og Gardermoen) med til sammen ni fly i tjeneste. Basene Alta og Gardermoen har to fly hver. Ambulansehelikoptre er lokalisert på 11 steder (Tromsø, Brønnøysund, Trondheim, Ålesund, Førde, Bergen, Stavanger, Arendal, Ål, Lørenskog og Dombås) med til sammen 12 helikoptre i tjeneste. Lørenskog har to helikoptre. Ved samtlige baser er det døgnkontinuerlig beredskap.

Ved helikopterbasene disponerer besetningen en legebil. Denne benyttes ved hendelser i nærområdet eller når dårlig vær forhindrer bruk av helikopter. Legebilene er finansiert av Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Helse- og omsorgsdepartementet har avtale med Justis- og beredskapsdepartementet om at redningshelikoptrene kan benyttes til luftambulanseoppdrag dersom ikke søk- og redningsoppdrag må prioriteres foran. Basene for redningshelikopter er på seks steder (Banak, Bodø, Ørland, Florø, Sola og Rygge). Samtlige har døgnkontinuerlig beredskap.

Les mer
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Ledige stillinger hos Luftambulansetjenesten

Org. nr: 818711832 Stillingsident: 4102131957 Presentasjon av stillingen: Vår operative rådgiver har valgt andre arbeidsoppgaver og skal erstattes før årsskifte 2019/2020. Vi søker fortrinnsvis en erfaren helikopterpilot med gode kommunikasjonsevner. Personer med annen fly operativ bakgrunn vil bli vurdert. Med ansvar for helikopterdelen av luftambulansetjenesten vil du jobbe tett med øvrige operative rådgivere.ArbeidsoppgaverForvaltning og kontraktsoppfølging av ambulansehelikoptertjenesten i NorgeOffentlige anskaffelser innen tjenestenIvareta/følge opp risikoreduserende tiltakDelta i arbeid med kontraktsforvaltning, herunder revisjonsaktiviteterLede og delta på møter, råd og utvalg innen det luftoperative fagområdetLede og delta i anskaffelsesprosesserAnsvarlig for oppfølging av low-level IFR rutenettverkAnsvarlig for oppfølging av nasjonal landingsplassoversikt (LZ North)Saksbehandling primært innen det luftoperative fagområdetKvalifikasjonerPrimært erfaring som helikopterpilot - ikke nødvendigvis fortsatt aktivKompetanse og erfaring ut over flygingSaksbehandlererfaringKjennskap til luftambulansetjenestenGode datakunnskaperPersonlige egenskaperEvne til å jobbe selvstendig, nøyaktig, effektivt og rasktGode evner til samarbeid og lagspillEvne til å analysere og være problemløser, ha en logisk og metodisk tilnærmingGod forståelse for helsevesenet og helsepolitikkVi tilbyrLønn etter avtale Pensjons avtale i KLP Snarlig oppstart mulig og ønskelig Et godt arbeidsmiljø med flinke folk som vil holde deg skjerpetKontaktinformasjonØyvind Juell, administrerende direktør, 92653078ArbeidsstedTorvgata 2 8002 BodøSøk på stillingen:Klikk herNøkkelinformasjon:Arbeidsgiver:Luftambulansetjenesten HFReferansenr.:4102131957 Stillingsprosent: 100% Startdato: 02.12.2019 Søknadsfrist: 05.09.2019
05.09.2019
Dette kan vi tilby deg
Ingen "salgsargumenter" lagt til!
Kan variere med stilling / arbeidsted
Ingen frynsegoder lagt til!

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Adresse

Postboks 235, 8001 Bodø