—   Jeg gleder meg veldig til å være med på «Leder for en dag». Gjennom å drive ungdomsbedrift lærte jeg utrolig mye og jeg gjorde meg mange nyttige erfaringer som daglig leder i bedriften. Nå får jeg muligheten til å komme tett innpå toppledelse og virkelig erfare hvordan det er, når jeg skal være jobbskyggen til BI-rektor Inge Jan Henjesand. Jeg tror det kommer til å bli en utrolig bra dag. 

Praktisk læring gjennom ungdomsbedrift 

I skoleåret 2017/18 var Kristoffer daglig leder i Ungdomsbedriften «North Explorer», som han drev sammen fire andre medelever ved topplinjen for ledelse og innovasjon ved Hetland videregående skole i Stavanger. De unge entreprenørene utviklet en innovativ ryggsekk, i tillegg startet de egen podcast, hvor målet var å inspirere andre som ønsket å følge gründerdrømmen.

—   Kristoffer Bjordal fremsto som en samlende, trygg og inspirerende leder med gode tanker og klare meninger om lederrollen. Han evnet å skape engasjement hos de ansatte i North Explorer UB gjennom hele skoleåret, forteller Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.


Innovatører trengs over alt!

Under Entreprenørskapsdagen 2018 vant Kristoffer Bjordal UE Alumnis lederskapspris, på bakgrunn av sine lederegenskaper. Kristoffer blir beskrevet som en målrettet person som hele tiden jobber hardt for å forbedre seg selv og de rundt seg. 18. oktober representerer han Rogaland under «Leder for en dag.»

Det er Ungt Entreprenørskap og Manpower som står bak initiativet som i år arrangeres for 16. gang. Hensikten er at de unge skal få en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet, og næringslivet og lederne selv kan få verdifulle innspill fra de som skal skape fremtidas arbeidsplasser.

—   Å drive en ungdomsbedrift er læring i praksis. Disse elevene har vist at de har evne til å tenke nytt og skape verdier, noe som er viktig både i offentlig og privat arbeidsliv. Innovatører trengs over alt, og for å bli god må man øve. Derfor er vi veldig glade for at så mange toppledere stiller opp for å gi ledertalent som Kristoffer en smakebit på hva som kreves for å være leder, sier Aasbø.


Fem statsråder og et tyvetalls direktører og toppledere stiller opp på «Leder for en dag» og gir lederkandidatene en smak av en toppleders hverdag. Foruten kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner stiller blant annet barne- og likestillingsminister Linda Cathrine Hofstad Helleland, finansminister Siv Jensen, forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland, konsernsjef i Ferd, Morten Borge, administrerende direktør i Nordea, Snorre Storset og Alexandra Bech Gjørv i Sintef m.fl.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger