Ekebergrestauranten

Reiseliv / Turisme / Event

Den opprinnelige restauranten ble oppført allerede i 1916, av Tiedemanns Tobakksfabrikk. To år etter konkurransen, i 1929, sto et av Europas fremste funkisbyggverk ferdig, til glede for hele Oslos befolkning. I dag er bygget fredet, og oppussingen av bygningen er basert på tanken om å ta vare på det klassiske, men modernisere for en ny tid. 

Mot slutten av nittitallet ble Ekebergrestauranten stengt og fikk forfalle uten tilsyn, inntil Christian Ringnes og Eiendomsspar kjøpte stedet og annonserte en storstilt satsing. Sammen med restauratør Bjørn Tore Furset har de nå skapt et moderne hus, med alle klassiske trekk bevart. Det nye huset omfatter flere restauranter,en bar/lounge, konferanse- og møteromsfasiliteter, selskaps- og bryllupslokaler og en praktfull  fine dining veranda i andre etasje.

Eiendomsspar overtok bygget i desember 2002, og med hjelp av Mellby Arkitekter som har vært ansvarlige arkitekter for bygget og Radius Design som har hatt ansvaret for interiøret, har Ekebergrestauranten gjenoppstått i ny prakt med vekt på funksjonalisme etter dagens krav for restaurantdrift.

Ekebergrestauranten har flere avdelinger; hovedrestauranten med sine 230 sitteplasser, vår fine dining veranda med 40 sitteplasser, og uteserveringen med ca. 300 sitteplasser. 

I 2. etg har vi i tillegg en bankettavdelingmed 250 sitteplasser for kurs og konferanser, bryllup, middager og events av alle slag og størrelser. 

Ekebergrestauranten ligger med en fantastisk utsikt over fjorden og Oslo by, og er en folkerestaurant for små og store anledninger året rundt.

Les mer
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger
Bildegalleri

Fakta om Ekebergrestauranten

Adresse

Kongsveien 15,  0193 Oslo