Hva er årsaken til at du har valgt å jobbe hos Asplan Viak flere somre på rad?

- Trivsel og utfordringer! Fra første stund har jeg følt meg velkommen og til og med ønsket. Her er stor takhøyde og ingen spørsmål er for dumme. Det har ført til at jeg er blitt veldig flink til å spørre – jeg er jo tross alt her for å lære mest mulig. Og det har jeg gjort. Begge somrene har jeg utviklet meg enormt.

Det er utrolig gøy å se hvordan det jeg lærer på skolebenken kan anvendes i praksis, samtidig som jobbingen har gitt meg mange nye innsikter. Disse gir meg en stor fordel i studiet. 

Hvilke arbeidsoppgaver har du fått, og føler du at du har fått bidra inn i prosjekter på linje med de ansatte?

- Jeg har både tegnet og regnet mye. De aller fleste arbeidsoppgavene mine har vært tilknyttet konkrete prosjekter. Både små og store. Jeg har hele tiden hatt en underliggende følelse av å bli stolt på, og fått rom til å jobbe selvstendig med egne ansvarsområder. Jeg merker at jeg er mye tryggere og har fått en betydelig større mestringsevne. I begynnelsen var jeg litt usikker når jeg ble stilt overfor vanskelige oppgaver. Nå er innstillingen mer; Dette blir vanskelig – men det klarer jeg sikkert! 


Asplan Viak er i ferd med å bli et stort selskap, med om lag 835 ansatte fordelt på litt over 30 kontorer. Hvordan opplever du arbeidshverdagen og samarbeidet mellom de ulike fagavdelingene og kontorene?

- Selv om dere er mange ansatte, så er jo mitt hovedinntrykk fra kontoret hvor jeg jobbet. Hverdagen på Kristiansand-kontoret er oversiktlig, med et personlig og intimt arbeidsmiljø. Man blir fort kjent med sine kollegaer. Her blir det raskt tydelig hvor praktisk det er at så mange fag er samlet under samme tak. Folk fra ulike faggrupper går inn og ut av kontorene til hverandre hele tiden. Terskelen for å spørre eller ta en fagdiskusjon er veldig lav. Slik er det også mellom de ulike kontorene. Det er utrolig positivt for den faglige utviklingen. 

LES OGSÅ: Drømmejobben: Eirik Thoresen er sceneoperatør


Hva mener du gjør Asplan Viak til en attraktiv arbeidsgiver?

- Prosjektene. Her får jeg mulighet til å jobbe med varierte, spennende og viktige prosjekter. Prosjekter som betyr noe i en større helhet. I tillegg opplever jeg Asplan Viak som en god, trygg og stabil arbeidsgiver. Jeg har ett år igjen av studiene, og sommerjobbingen har fått meg til å se frem til å ta fatt på arbeidslivet. Når den dagen kommer, er det Asplan Viak som står øverst på listen over arbeidsgivere. Jeg føler meg hjemme her!

Tekst: Mette Ditlevsen Essebo

Foto: Privat

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger