<  
>  

Sandnes Kommune

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Sandnes er en by og en kommune i Rogaland. Den grenser til Stavanger, Gjesdal, Time, Klepp og Sola. Om man regner med den sammenhengende tettstedsbebyggelsen som går på tvers av kommunegrensen, som omfatter bebyggelse i kommunene Stavanger, Randaberg og Sola, er Stavanger/Sandnes det tredje største byområdet i landet med over 180 000 innbyggere. De tre siste tiårene har byen økt sin befolkning med et årlig gjennomsnitt på 1,9 %, noe som gjør byen til Norges hurtigst voksende. Sandnes var mest kjent for sin teglverk- og pottemakerindustri. Byen ligger innerst i Gandsfjorden, og leirgrunn finnes overalt i byen. Bedrifter som har drevet med teglstein og pottemakeri helt opp til den nyere tid er Gann Graveren og Simonsen-familien. I den senere tid har produksjon av tekstilprodukter og sykler vært viktigere. Bedrifter som Øglænd og Pioneer satte sitt preg på byen. Kleskjeden Cubus og pizzakjeden Dolly Dimples ble også startet i Sandnes. Byen har store jordbruksområder innenfor sine grenser. Fra 1970-årene har petroleumsaktiviteten i Nordsjøen hatt stadig økende innflytelse på byens økonomi, med sin etterspørsel av mekanisk industri, havnetjenester og administrative og økonomiske tjenester. Det ble etablert nye industriområder på Kvål, Foss-Eikeland, Lura og Stokka. Spesielt kjent er Sandnes for både Norges lengste gågate, Langgata, og det som lenge var Norges største kjøpesenter, Kvadrat. Befolkning 62 832 (2008)
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Ledige stillinger hos Sandnes Kommune

Sandnes kommune ble i 2022 vinner av «Attraktiv by 2022», som er statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling. Kommunen
13.10.2022 Sandnes
Jobbmuligheter i Sandnes Kommune
Jobbmuligheter i Sandnes Kommune
Sandnes kommune har mer enn 60 000 innbyggere og er i stadig stor vekst. Kommune kan tilby sine medarbeidere en arbeidsplass basert på verdiene romslig, modig og sunn. Se www.sandnes.kommune.no for oversikt over ledige stillinger.

Registrer deg i CV-database!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere
Jobbmuligheter (92)

Fakta om Sandnes Kommune