Surfingen må kanskje Nicolai innrømme at det har blitt litt mindre av i Bø, men fjellturer og ski har det blitt mye av. Som når han kan avspasere på slutten av dagen og ta seg en skitur til Breitinden, med en himmel farget rosa og blå, som bare Nord-Norge i februar kan by på.

– Jeg var fast bestemt på at jeg ville bo nærme naturen, og her i Bø får jeg virkelig kombinert friluftsliv og jobb. Nord-Norge er jo også et lite eventyr for en som er oppvokst i Sandnes. Det er virkelig kontrastenes plass, med store væromslag og midnattssol, forteller en entusiastisk Rogalending.

Fra trainee til salgsrådgiver

Som resten av Framsikts traineer startet Nicolai på Supportavdelingen. Men allerede etter ett år fikk han seg ny jobb som salgsrådgiver. Han har dermed gjort rask karriere, og er nå en viktig brikke i å sørge for at kommuner og fylkeskommuner velger nettopp Framsikt som verktøy når de skal digitalisere sin hverdag.

Det å selge IT-verktøy krever sin forkunnskap, og Nicolai er glad for det tekniske grunnlaget han fikk fra å jobbe på Support. Men hverdagen har blitt snudd litt på hodet, fra at kundene kom til Nicolai for hjelp, til at han nå må ta kontakt med dem.

– Jeg trives veldig godt med salgsprosessen. Fra det å få med en mulig kunde på en demo av verktøyet, til å holde presentasjon og den stegvise kontakten med kunden frem mot et salg.

Solid trainee-program  

Som trainee i Framsikt blir du også en del av trainee-programmet Look North. Et sikkert opplegg rundt ansettelsen og et trainee-program som gav mulighet til å bli kjent med flere, gjorde Nicolai sikker på at han ville søke trainee-stilling i Framsikt.

– Trainee-programmet til Look North var veldig bra, både faglig og sosialt. Bø er jo ikke den største plassen, så det er topp å få muligheten til å bli kjent med andre traineer i Lofoten og Vesterålen også.

Med sine databasekunnskaper er Supportavdelingen viktig for både kunder og resten av Framsikt. I løpet av trainee-året fikk dermed Nicolai et godt innblikk i selskapet, og han fikk selv gjort seg opp noen tanker om hvor han ønsket at veien skulle gå videre. En stilling som salgsrådgiver i Framsikt ble etterhvert lyst ut, og blant søkerne var Nicolai.

– Vi får mestringsfølelse av ulike ting, og for meg ble det etter hvert klart at det var kundekontakten som gav meg mest mestringsfølelse, mer enn den tekniske biten av jobben. Da det dukket opp en stilling på avdelingen for Salg og marked føltes det riktig å søke og jeg er veldig glad for at jeg til slutt fikk jobben.

Hva gjør Framsikt til en unik arbeidsplass for deg? 

– At Framsikt som arbeidsplass ser verdien av at de ansatte har ulike styrker. Du må ikke kunne noe om alt, men du vet at du alltid finner noen som kan hjelpe deg med det du lurer på. Faktisk, en av verdiene våre medskapende og det synes jeg er veldig treffende for å beskrive Framsikt, forteller Nicolai.

Et ungt miljø  

Med salgansvarlig i Framsikt plassert litt lenger sørover i landet, nærmere bestemt på Framsikts kontor på Lillehammer, blir det nå flytting på Nicolai. En bonus er det jo også at kjæresten faktisk bor akkurat der. Det gjør kanskje overgangen fra livet i Bø litt lettere, men bare enkelt å flytte sørover blir det ikke:

– Det blir trist å flytte fra Bø og gjengen her. Før jeg flyttet opp hit, hadde jeg ikke trodd at det skulle være så mange unge og nyutdannede her. De fleste på kontoret i Bø er mellom 20 til 40 år, så det er absolutt et ungt og gøy miljø her.  

Hovedkontoret i Bø er et populært sted å besøke for de av Framsikts ansatte som er plassert andre steder i landet. Nicolai kan forsikre om at han skal sørge for jevnlige jobbturer «hjem» til Bø i Vesterålen.