Når friluftsliv i tillegg kunne kombineres med en jobb innen økonomi og IT var det ikke tvil:

–Jeg var student i Tromsø, og søkte som nyutdannet etter spennende traineestillinger. Selv om jeg ikke kjente så godt til Vesterålen, fristet traineestillingen i Framsikt, forteller Guro.

Startet sammen med flere

Guro er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Tromsø. Hun forteller at det som nyutdannet føltes ekstra trygt å starte som trainee, sammen med andre på Supportavdelingen.

Support i Framsikt er kanskje litt annerledes enn det mange tenker når de hører ordet support. Her er det gjerne kommunens økonomisjef som ringer. Da gjelder det både å forstå systemet og problemstillingen til kommunen.

Ansvar og nye oppgaver

Heldigvis har Framsikt lang erfaring med å gi opplæring, i både IT-systemer og hvordan kommunene jobber. Det gjør også traineene godt rustet til nye oppgaver i bedriften. Nettopp det å se at tidligere traineer fikk mer ansvar synes Guro var motiverende:

– Allerede i første statusmøte fikk jeg informasjon om hva jeg kunne gjøre videre. Det er selvsagt vanskelig å velge retning når du er helt ny, men det er motiverende å vite at du etter hvert er aktuell i mange ulike deler av bedriften.

Produktutvikling og testing

I dag er Guro rådgiver og jobber på Kunnskapssenteret i Framsikt. Her deltar hun blant annet i møter hvor det planlegges hva som skal utvikles i systemet, i produkttesting og hun skriver brukerveiledninger etter hvert som systemet får nye funksjoner.

– Jeg har stor nytte av erfaringen fra Support, hvor jeg ble kjent med databasen og fikk IT-kunnskap. Samtidig fikk jeg innblikk i hvordan kommunene jobber. Det er nyttig for å sikre at systemet er innovativt og brukervennlig.

Guro setter også pris på muligheten til å bidra i prosjekter, utover de vanlige arbeidsoppgavene:

– Jeg får være med på ulike prosjekter, som rekrutteringsprosjekt og planlegge kick-off. Jeg hadde også ansvaret for sosialbudsjettet i Bø, altså å planlegge gøye aktiviteter sammen med kollegaer.

Tilbake i Tromsø, på nytt kontor

Hva er det som gjør at du har blitt værende i Framsikt?

– Gode kollegaer og at jeg er fornøyd med arbeidsoppgavene. Jeg føler at jeg gjør en forskjell og liker å kunne bidra både internt i Framsikt og eksternt ut mot kunder. Ikke minst er Framsikt også en fleksibel arbeidsplass, hvor det for eksempel er innafor å avspasere noen timer for en skitur i sola.

Å flytte sørover lar fortsatt vente på seg for Guro, som etter tre år i Bø, har flyttet tilbake til Tromsø. Siden Guro startet i Framsikt for tre år siden, har Framsikt vokst og fått flere nye kontorer, blant annet nettopp i Tromsø.