Bø kommune (Telemark)

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor
Bø er en kommune i Telemark. Den grenser i nord til Notodden, i øst til Sauherad, i sør til Nome, og i vest til Kviteseid og Seljord. Kommunens næringsgrunnlag er hovedsakelig jord- og skogbruk, samt Høgskolen i Telemark og turisme. Turistattrakasjoner er bl.a. Bø Sommarland og Lifjell. I august hvert år arrangeres «Telemarksfestivalen» med hovedvekt på folkemusikk. Bø er også kjent for sine rike kulturtradisjoner innen folkemusikk, sølvsmedkunst og felebygging. Utviklingen av hardingfelen har hatt sitt hovedsete her gjenneom bla. felemakerslekten Helland/Steintjønndalen som teller 14 felemakere gjennom nesten to århundrer. Dette siste har gitt Bø betegnelsen «Nordens Cremona». Befolkning 5 387 (2008)
Les mer
Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Fakta om Bø kommune (Telemark)