Johanne og Juul Arthur har vært i Bekk siden august i fjor, mens Kjetil skal begynne til høsten. Alle har de det til felles at de startet med sommerjobb.

- Å ha hatt sommerjobb her betyr at jeg allerede kjenner litt til hvordan man jobber i Bekk, og har blitt kjent med flere folk. Etter at vi ble enige om at jeg skulle begynne her i fast jobb, har oppstartsansvarlig kontaktet meg for å finne ut hva jeg er interessert i og om jeg har lært meg noe nytt, sånn at jeg skal komme på et prosjekt som passer for meg, sier Kjetil. Om jeg skulle konstruert meg et drømmeprosjekt, så ville det inneholdt en slags kombinasjon av maskinlæring og frontend. Men vi får se!

- Noe av det fine med å jobbe i et konsulentselskap, tilføyer Juul Arthur, er at man får jobbet med ulike prosjekter og teknologier. Da kan man få prøvd seg på flere områder man synes er spennende. At vi i tillegg kan trekke på erfaringene til kolleger på andre prosjekter gjør at det faglige nettverket ditt blir utrolig stort og det gjør hverdagen min veldig mye enklere.

- Sykt kult at man kan prøve mye forskjellig og få mange impulser, så kan man finne ut underveis hva man trives best med, sier Kjetil. Det er jo særlig gunstig når man er ung og ikke helt vet hva man brenner for ennå.

- Og finner man ut at man trives skikkelig godt med et fagfelt er det også mulig å jobbe langvarig med det, siden Bekk har flere prosjekter som går over mange år, legger Juul Arthur til.


En skal tidlig krøkes

Læringskurven er bratt i Bekk, da man blir tildelt ansvar og prosjekter fra første stund.

- De to første ukene går alle de nyansatte gjennom et omfattende oppstartsprogram, forteller Johanne. Det er en skikkelig fin opplevelse hvor man lærer mye om det å være konsulent, blir godt kjent med alle man begynner med og ikke minst Bekk-kulturen. Det er en god blanding av veldig mye gøy og faglig opplegg. Etter dette kommer man rett ut i prosjekt og får muligheten til å ta mye ansvar, da lærer man utrolig fort. Samtidig har man mange Bekkere med erfaring rundt seg, både fadder, prosjektleder, personalansvarlig og kolleger hjelper deg, så du føler deg aldri alene.

- To av oss som hadde sommerjobb i fjor lagde en frontendløsning for Statens vegvesen, forteller Kjetil. Vi lagde noe helt alene som ble lansert akkurat slik vi lagde det, selvfølgelig med støtte fra de som jobbet med backend, men det viser likevel at Bekk gir ansvar og tillit til ferskinger.


Kompetanse i hver krik og krok

En av årsakene til at Johanne, Kjetil og Juul Arthur valgte å begynne i Bekk var den interne kompetansen og fokuset på faglig utvikling.

- Jeg hadde lyst til å bli en del av den faglige riggen her i Bekk, og så langt er forventningene mine mer enn innfridd, sier Johanne. Jeg vil beskrive miljøet her som boblende, med mye engasjement og initiativ. Det er alltid noen som har lyst til å utforske et tema eller lære noe nytt. Den siste fredagen hver måned er det “Pils og programmering” på Skuret, for eksempel. Og hvis man har et fritidsprosjekt eller gjør noe annet utenfor arbeidstid man lærer av, kan man føre opp den tiden og få opptil en uke ekstra ferie - som en ekstra oppmuntring til å bygge mer kompetanse.

- Et annet poeng er det sosiale miljøet, legger Juul Arthur til. Som en tilflytter hadde jeg ikke så stort nettverk her i Oslo, men det er like lett å skape et miljø her som under studiene. Det er mange sosiale grupperinger i Bekk, av alle ting har jeg blitt med i et kor på jobben. Men det viktigste er jo den kunnskapen hver enkelt ansatt sitter på. Jeg tror noe av det smarteste man kan gjøre som nyutdannet er å bygge videre på kompetansen sin, og med smarte folk rundt meg, så vet i hvert fall jeg at jeg er på rett sted.

- Samtidig mener jeg det er en fin og avslappet stemning her, det er lov å ta det chill, ikke alle trenger å bli verdensmestre, avslutter Kjetil.

Tekst: Hans Petter Stub, Foto: Line Slotnæs