OL er over og er det en ting vi Nordmenn er gode på så er det dette med å heie. Enda en gang har vi heiet fram heltene våre til bøttevis av medaljer, og gøy har det vært. Nå som det er over er vi vel ferdig med å heie? Jeg håper ikke det. Det er nemlig en annen gruppe mennesker der ute som trenger våre heiarop og spesielt i ly av sist ukes utsagn om at de som har hull i CV bare kan gi opp. Det er denne gruppen mennesker jeg håper vi nå kan heie på. Alle de som av forskjellige grunner står utenfor arbeid og som i stedet for en gull, sølv eller bronsemedalje håper på en enda større seier. Ny jobb.


Jeg liker ikke begrepet hull i CV, men når det først har blitt så mye snakk om det så holder vi oss til det. Forrige uke valgte en representant fra fagforbundet å stå foran Stortinget og si at de med hull i CV ikke får seg jobb. Fra og med i dag så håper jeg ingen tenker slik, ingen skriver slik og at ingen snakker slik, for vet du hva? Det er ikke tilfellet i det hele tatt. Massevis av folk med hull i CV får seg jobb og det daglig.


 

Nå skal vi heie og støtte. Vi skal sammen gjøre alt vi kan får å heie fram de som virkelig ønsker seg en ny jobb. Der vi skrek «kom igjen Norge» skal vi heller nå skrike ut «du er god og folk vil ha deg». Der vi skrek «seieren er vår» skal vi nå skrike uke «snart er jobben din». Ja vi skal ikke gjøre annet enn å heie, heie, heie. Heie mer og bedre enn noen gang før.

 

Les også: Disse jobbene tror Google og McKinsey kommer til å forsvinne

 

Og hva med de som prøver å legge en demper på motivasjonen til jobbsøkeren? De som sier at det ikke er mulig? Vet du hva. Jeg tror Bjørgen og resten av gjengen i OL har blitt fortalt utallige ganger i karrieren at det er bare å gi opp. «Du blir aldri nummer en.» «Det er andre som er bedre enn deg» Men hva skjedde? De viste fingeren til de som ikke trodde på dem og viste at det var fult mulig.


 

Det skal du også gjøre. Du skal vise fingeren til alle de som ikke har troen på deg. Så skal du vise dem at det virkelig er mulig. Og vet du hva? Selv om du helt sikkert har tunge dager og uker så vet jeg, og tusenvis andre at det er mulig. Du kan få deg jobb og det er mange der ute som vil ha deg. Det må du aldri glemme.

 

Vi heier på deg og jeg håper dette innlegget spres av så mange som mulig slik at vi det er kun en gruppe mennesker vi tråkker på. De få som bare vil gjøre hverdagen for jobbsøkere vanskelig. De som ikke har troen på deg.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger