Mange vellykkede mennesker deler noen holdninger som alle kan la seg inspirere av. Innstillingen din kan nemlig påvirke om du lykkes eller ei.


De stoler på seg selv

Når var sist du tenkte «Hvorfor skal akkurat jeg gripe denne muligheten? Det er sikkert mange andre som er bedre egnet enn meg.» Det er en oppskrift på å la muligheter gå forbi deg.

 

NHO-direktør Kristin Skogen Lund er blant de mest suksessrike kvinnene i Norge. Hun har selv følt seg usikker ved mange anledninger, men sier: «Alle har en innebygd usikkerhet i seg. Å være usikker er ikke svakhet, men en del av å reflektere og balansere risiko. Stol på deg selv, men lytt til innspill fra de du jobber sammen med og de du leder.»

 

Vellykkede folk setter seg selv i posisjon til å lykkes ved å ta noen sjanser. Har du en tendens til å være for selvkritisk, vil du gjøre det tyngre for deg selv å takke ja til utfordringer.

 

LES OGSÅ: Hvordan står det til med arbeidsmoralen din?

 

De er ikke redde for å feile

Hvis vellykkede mennesker roter det til, får de ikke panikk. De tenker ikke at de er mislykket. Å mislykkes er nemlig ikke et problem, med mindre du ikke klarer å lære noe av det som har skjedd. Noter deg heller hva du lærte, og ta det med deg videre.De setter seg mål

Å ha en drøm er flott, men hvis drømmen din ikke får deg til å sette konkrete mål, vil den aldri være oppnåelig. De mest vellykkede menneskene setter stadig mål for seg selv, og jobber strukturert for å nå dem. Mål vil gi deg retning og ta deg nærmere det de vil oppnå. Mål tvinger deg til å spørre deg selv: “Hva vil jeg egentlig oppnå? Er det jeg gjør nå med på å ta meg nærmere målet?”. Vellykkede mennesker setter høye og ambisiøse mål for seg selv, og stopper ikke før de når dem.

 

LES OGSÅ: 10 gratis apper som gjør arbeidsdagen din enklere

 

De overlater ingenting til tilfeldighetene

I stedet for å være passiv og håpe på det beste, tar vellykkede mennesker kontroll. De får ting til å skje på egen hånd. Å ta en aktiv rolle i stedet for å satse på flaksen og tilfeldigheter, avler besluttsomhet og sterk vilje. Gode ting vil som regel bare skje når du bestemmer deg for det.


 

De fokuserer ikke på problemer

Hvis du har en negativ innstilling, virker problemene dine større og ting mer håpløst enn de er. Med en positiv innstilling vil du se på problemer som en mulighet til å være kreativ og finne løsninger. Vellykkede folk vet at hvis du fokuserer på problemene dine, blir det bare flere av dem. Når du fokuserer på mulighetene dine, ser du flere muligheter.

 

LES OGSÅ: Dette gjør suksessfulle mennesker allerede før frokost

 

De blir aldri ferdig utlært

Da Rune Bjerke, konsernsjef i DNB, skulle fortelle hva som var det viktigste han hadde lært fra sin mangeårige lederkarriere, svarte han: «Å være sulten på kunnskap. Forny deg selv minst tre ganger.»

 

Hvis du vil komme langt, må du fortsette å være nysgjerrig. Vær åpen for å lære mer.

 

Hvis du har et ønske om å lykkes, bør du prøve å lære noe av disse holdningene. Har du noen andre tips til hva vellykkede mennesker ofte har til felles? Fortell oss i kommentarfeltet!

 

(Kilde: The Muse & E24)

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger