Begynner å bli lenge siden jeg skrev en tekst for jobbsøkere så tenkte det var jammen på tiden. Markedet begynner å bedre seg, men samtidig er det viktig å forstå at det fortsatt er mange arbeidsledige der ute. Her er noen generelle råd til deg som du kanskje vil ta med deg videre og som du kanskje ikke har tenkt på tidligere.

CV

Har sagt mange ganger før: Skriv navn og kontaktdetaljer på minst fire referanser på slutten av CV og dette er spesielt viktig dersom du har vært utenfor jobb i 6 måneder +. Da sier du indirekte at du har gjort en god jobb og at tidligere arbeidsgivere er fornøyd med deg. Enda bede; Tenk om de kjenner en av referansene? Bingo sier jeg bare.

 

Aktivitet på LinkedIn

Her gjelder det å tenke litt strategisk. Hvor er det du ønsker å bli sett og hva ønsker du å se? Joda, det er fint om du trykker «like» på en av mine poster eller kommenterer på alle disse ja / nei postene som flyter rundt, men det er ikke her du får deg ny jobb! Det er arbeidsgivere og rekrutteringsselskap du må gjøre deg sett oss og det er disse du ønsker å se ting fra. Nyheter, stillingsannonser og annen spennende info du kanskje kan bruke i en søknad eller på et intervju.


 

Les også: Vi har spurt ekspertene om de vanligste CV-feilene

 

Derfor oppfordrer jeg deg til å følge alle spennende selskap innenfor din region og det samme med tanke på rekrutteringsselskap. Følg, kommenter og av og til del videre. Da vil mange relevante selskap legge merke til det.


Databaser hos rekrutteringsselskap

Det kan være du registrerte deg hos Manpower i desember 2017. Greit nok det, men gå inn å oppdater info. Ofte gjør det at du skyter oppover i deres system og blir lagt merke til. Ikke bare det; Hvorfor ikke ring de og si at du har oppdatert din info og ville bare sjekke inn for å høre om de har noe for deg?Facebook

Undervurdert så til de grader og i havet av spam som er endt opp på LinkedIn så er trenden at flere og flere selskap tar i bruk FB og deres firmasider på FB for å legge ut stillinger. Her er det bare å søke opp alle relevante selskap i din region og så følge dem. Legger de ut en stilling der så kan det være du ser den lenge før den havner ute i andre kanaler = færre konkurrenter

 

Les også: Ti ting du bør gjøre når du er arbeidsledig


Variasjon i hverdagen

Det å sitte på finn.no hver dag fra sofaen kan være veldig demotiverende. Klarer man derimot å legge inn variasjon i den daglige jobbsøkeraktiviteten vil motivasjonen holdes oppe over lengre tid. Så hva kan du gjøre? Sjekke stillingsportaler, registrere deg hos nye byråer, bygge nettverk på LI, gå ut og møt bekjente som kanskje har noen tips til deg. Frokostseminarer (ofte gratis), skriv innlegg om ditt fagfelt, følg flere selskap på FB og LI, gjøre åpne henvendelser til drømmearbeidsgivere + mye mer. Da blir det variasjon, det blir mer interessant og du øker sjansene for jobb så til de grader.

 

Håper du fikk noen nye ideer og impulser her. Om ikke så lenge til så legger jeg ut dato for webinar i juni hvor jeg skal snakke om hvordan du kan holde deg oppdatert på hva som skjer over sommeren uten at ferien din skal ødelegges på grunn av at du søker jobb.

 

Masse lykke til og husk:

Arbeidsgivere ønsker å se deg for den du er. Det er din historie det handler om og det er det unike med deg som gjør at du får jobben. Alltid vær deg selv.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger