Kenneth, du jobber som prosjektleder. Hva innebærer rollen?

- Jeg koordinerer prosjekter. Nå arbeider jeg med et stort ombyggingsprosjekt av et kvartal i Kristiansand. Her er jeg ansvarlig for å lede arbeidet med både økonomien i prosjektet, endringer i det og hvilke løsninger som bør inn. Det betyr at jeg både har direktekontakt med våre montører og ledere på prosjektet, samt kunden.

- I tillegg får jeg ukentlig rapport fra økonomiansvarlig, slik at jeg har kontroll på både timer og innkjøp på prosjektet. Dette er også underlag for mine prognoser for fremdrift og lønnsomhet i prosjektet.

Hvordan fikk du stillingen som prosjektleder?

- Jeg startet som elektrikerlærling i 2003 i den gang YIT og arbeidet der til og med 2010. Deretter gikk jeg teknisk fagskole over to år, før jeg begynte som prosjektleder i Bravida. Nå har jeg vært her i fem år.

- Det som jeg opplever som spesielt positivt som leder i Bravida er at det er stor takhøyde her og at det er godt samarbeid på avdelingen. Jeg får mulighet til å vise hva jeg kan og det blir sett av både avdelingsjef og regionsdirektør. Det er også en god kombinasjon av stort ansvar og frihet, og dermed mulighet for å utvikle seg, samtidig som det er kort vei for å diskutere problemstillinger som oppstår.


Du var med på "BraIngeniør" som en av de første fra Norge. Hva synes du om programmet?

- Det var spennende. I Sverige og Danmark hadde de allerede holdt på i noen år, så vi kom inn i et program som var velprøvd. Kombinasjonen av læring om ledelse og bevissthet i forhold til hva man som leder i Bravida har lyst til å fokusere på, var en god kombinasjon.

LES OGSÅ: Limnolog – Yrker på to minutter – Hva gjør en limnolog?

Hvordan arbeider dere opp mot service-delen i selskapet?

- Målet er at vi også skal få ansvaret for service på de oppdragene vi gjennomfører på prosjekt. Derfor arbeider vi med servicedelen i siste fase av prosjektet, slik at servicemontørene får ha god kunnskap til installasjonen og kan gjennomføre en eventuell garantiperioden på en god måte.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger