Studie:

2013-2018 Heriot Watt University, Edinburgh, Master of Mechanical Engineering and Energy Engineering

Hvorfor CGI?

Som nyutdannet var noe av det viktigste for meg å starte i en stilling tilpasset dette. Derfor følte jeg et traineeprogram som det CGI tilbyr kunne passe veldig godt, der det tilrettelegges for læring og utvikling, samtidig som du er omringet av kolleger i samme posisjon. CGIs gode erfaring med nyutdannede tydet også på at dette var et trygt valg.

Som student lærer man ofte litt om mye, og det er vanskelig å vite akkurat hva man vil jobbe med. Jeg ønsket å få brukt den tekniske kompetansen fra studiene, og å opparbeide meg mer kompetanse innenfor IT. Dette passet bra med CGIs fleksible traineeprogram, der det er rom for å prøve seg innenfor flere felt, utfra egne interesser.

Samtidig ønsket jeg en jobb der jeg ville få kompetanse som blir relevant fremover, og her har CGI levert. Innenfor IT satses det mye på å holde seg oppdatert og fremover rettet innen alle kompetanseområder, og å skape innovative løsninger.

Hva kan man jobbe med?

I CGI er det muligheter for å jobbe med det meste innenfor IT – enten det er eldre, etablerte tjenester, der CGI har ekstremt mye kompetanse, og mange å lære av – eller innen de tjenestene vi tror kommer til å prege de neste årene, der CGI har vist stort vilje til å holde seg markedsledende.

Beste så langt?

Allerede den andre uken i jobb dro jeg og de andre TRPene til København for å møte våre svenske og danske kollegaer. Dette oppholdet var veldig lærerikt både for å bli bedre kjent med CGI, hvordan det er å jobbe som konsulent, og kollegene. Her var det fullt opplegg fra morgen til kveld, sosialt og faglig.

Mest utfordrende?

Etter drøye to måneder fikk jeg muligheten til å dra til Canada i en uke, for å overta et internt CGI-prosjekt, innen datavisualisering og BI. I løpet av en travel uke forsøkte jeg og en kollega å få så mye kjennskap til prosjektet som mulig, uten at jeg hadde noe særlig erfaring med dette. Heldigvis var jeg med en langt mer erfaren kollega, og fikk mye hjelp. En travel, men veldig morsom uke, der vi også fikk tid til å utforske Toronto på kveldene.

Grunnen til at jeg var heldig og fikk muligheten til dette, er at CGI klarer å utnytte selskapets globale nettverk, og allerede som trainee fikk jeg ansvaret for å produsere rapporter som skal brukes av i selskapet. Det viser at de tør å stole og satse på nyutdannede. Samtidig øker det presset på å prestere, men gir en bratt læringskurve og veldig nyttig erfaring.

Hva har du lært mest av?

Gjennom TRP-samlingene og diverse kurs har jeg lært utrolig mye på kort tid, både faglig, men også om hvordan det er å jobbe som konsulent.Men mest lærerikt har det vært å være en viktig del av et reelt prosjekt. Ingen prosjekt går helt etter planen, og det har vært veldig nyttig å få erfaring med hvordan dette faktisk fungerer. Her har jeg lært mye om å ta ansvar for eget arbeid, forholde seg til og samarbeide med alle involverte parter, samt hvordan det er å utelukkende kommunisere med kolleger i ulike land og tidssoner.