(Karrierestart.no):

Å starte bedrift allerede som student kan være en solid begynnelse på en karriere som gründer. Ungt Entreprenørskap holdt NM for Studentbedrifter 2015, og vi har tatt en prat med noen av deltakerne.

 

Les også: Dette er vinneren av NM for Studentbedrifter 2015

 

Fuelit SB

Andreas Løcker hos Fuelit SB har som mål å løse problemet med feilfylling på biler. Han forteller at brukeren tar bilde av bil og registreringsnummer, og informasjon om drivstoff vil komme opp på appen deres.

 

Pexo SB

Andreas Røhjell dalig leder vi har utviklet et verktøy til fuging av hjørner som vil forenkle jobben betraktelig i forhold til dagens løsninger.

 

Chargepod SB

Marte Hemma leder en bedrift som vil lage en automatisk ladestasjon for elbiler.

 

- Du bare parkerer bilen, og så lader du. Armen fra ladepunktet føres inn til bilen via en trakt, helt automatisk. Det er en mekanisk enkel løsning, som ikke trenger noe robotikk.

 

Innoving SB

Kristoffer Fron, fra Høgskolen i Østfold, driver Innoving SB, som har laget en kloss som skal gjøre det lettere å beliste dører og vinduer.

 

- Den gjør at en proff snekker vil kunne beliste mye raskere og mye mer nøyaktig, mens en hobbysnekkere vil kunne gjøre jobben raskere enn ellers, og helt uten forkunnskaper.


 

Cura SB

Ida Elsted fra Cura SB presenteer et hundehalsbånd med GPS-tracking og temperaturmåler, med tilhørende mobilapp.

 

- Dette gir deg hele tiden oversikt over hundens posisjon, som vist i appen.

 

Lotics SB

Vinneren av NM for Studentbedrifter 2015 er Lotics SB, som har laget et system for gjenbruk av avfallsstoffer fra oppdrettsnæringen, til produksjon av grønnsaker.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger