(KarriereStart.no):

EU ønsker å stimulere til innovasjon som kan bidra til å løse de utfordringene verden står overfor. Gjennom Horisont 2020 gir de derfor drahjelp til løsninger på våre felles samfunnsutfordringer. Dette er noe som representerer store og globale markedsmuligheter for næringslivet.

 

Nå har resultatene fra første runde i 2017 kommet, og fire norske bedrifter har kommet gjennom nåløyet. Othecos, CodeIT, Voca og Respinor har nå fått EU-midler på over 65 millioner kroner til sammen – noe som er ny rekord.

 

– Det er utrolig gledelig å se norsk næringsliv gjøre det så godt i skarp internasjonal konkurranse, sier Mona Skaret, direktør for vekstbedrifter og klynger i Innovasjon Norge.

 

Hun mener tildelingene av midler viser at EU og Horisont 2020 er en arena der norsk næringsliv har store muligheter.

 

At vi nå klarer å hente stadig mer fra EU er et resultat av en satsing på dette i Innovasjon Norge og i klyngene våre. Oslo MedTech er et eksempel hvor både klyngen selv og bedriftsmedlemmene har kjempesuksess i Horisont 2020, sier Skaret.

 

LES OGSÅ: Dette er Norges 50 fremste kvinner innen IT

 

EUs Champions League for start-ups

Bjørnar Torsnes, daglig leder og CEO i CodeIT.

FOTO: CodeIT

Horisont 2020 regnes av mange som bedriftenes øverste liga, og konkurransen om å nå opp er hard. Norske bedrifter viser seg å ha mye å fare med, og har i perioden 2014 til 2016 blitt tildelt 160 millioner kroner fra SMB-virkemiddelet under Horisont 2020.


 

CodeIT AS mottok 1,2 millioner euro fra Horisont 2020 i siste runde.

 

Vi er stolt over å motta denne anerkjennelsen fra Europakommisjonen etter å ha søkt i flere omganger. Med god rådgivning fra blant andre Innovasjon Norge og ordningen Seal of Excellence - som i første fase var en utløsende faktor for å sette i gang søknadsprosessen - har vi endelig fått bekreftelse på at vi er med i EUs Champions League for start-ups, sier Bjørnar Torsnes, CEO i CodeIT.

 

LES OGSÅ: Samarbeid med kreativ næring kan gi økt innovasjon

 

Videre suksess for tidligere vinner

Om Horisont 2020:
  • Horisont 2020s SMB-instrument er et skreddersydd virkemiddel for små og mellomstore bedrifter. Det retter seg mot innovative bedrifter med internasjonale ambisjoner.
  • Virkemiddelet er delt inn i to faser: Fase 1 er en avklaringsfase der bedriften kan motta 50 000 Euro. Fase 2 er gjennomføringen av hovedprosjektet. I denne fasen kan bedriften motta mellom 1 og 2,5 millioner euro.

I forrige uke ble Nuria Espallargas kåret til årets kvinnelige gründer i Norge. Hennes bedrift Seram Coatings AS er et annet eksempel på en bedrift EU har stor tro på. De fikk i fjor mer enn 17 millioner euro i tilskudd fra Horisont 2020 til å utvikle et produkt som har store miljøgevinster og et stort marked. Stoffet de produserer er et utrolig sterkt materiale som kan brukes til å legge et supersterkt lag på metall i industrien, samtidig som det er nedbrytbart.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger