(KarriereStart.no):

Mange i aldersgruppa 50+ faller utenfor yrkeslivet for tidlig. Med eldrebølgen stadig nærmere må flere stå i arbeid lengre. Derfor er det ikke bærekraftig for velferdssystemet at mange i aldersgruppa 50+ faller utenfor. Samfunnet trenger arbeidskraften, og behovet er særlig stort innenfor helse- og omsorgssektoren. Bedriften Gammel Nok ønsker å utnytte ressursene eldre arbeidstagere sitter på, og formidler seniorbemanning til midlertidige og faste stillinger i offentlig og privat sektor. I tillegg tilbyr de praktisk bistand og omsorgstjenester. 

 

– Det er vinn-vinn for samfunnet at eldre med arbeidslyst- og kapasitet hjelper andre eldre, og er et viktig bidrag for å løse kapasitetsutfordringer knyttet til omsorg for en aldrende befolkning, skriver Ferd SE i en pressemelding.

 

Klare for vekst

Gründer Truls Nordby Johansen er hjernen bak Gammel Nok, og kan røpe at selskapet har store ambisjoner i tiden fremover.

 

– Vi er utrolig glad for at en aktør som Ferd SE ser verdien av Gammel Nok-konseptet og gleder oss veldig over denne muligheten! Kombinasjonen Ferd SE og Gammel Nok vil raskt kunne skape gode resultater for seniorene i samfunnet, gi enda større muligheter for jobb samt gi eldre hjemmeboende en tryggere hverdag. Med Ferd SE på laget skal Gammel Nok også etablere oss i Oslo og etterhvert skalere nasjonalt, sier Truls Nordby Johansen, gründer i Gammel Nok.


 

Ferd Sosiale Entreprenører tar en posisjon på 20 prosent via en rettet emisjon. Avtroppende konsernsjef i Ferd, John Giverholt, blir styreleder i selskapet. Giverholt tror den typen tjenester Gammel Nok tilbyr vil bli mer vanlig i årene fremover, og tror de kan bidra til å løse morgendagens velferdsutfordringer.

 

- Gammel Nok er en bedrift som dekker et viktig behov. Det at de både tilbyr tjenester til eldre som trenger det og arbeid til eldre som ønsker å jobbe, er en bærekraftig og spennende forretningsmodell som både gir økonomiske og sosiale resultater. Denne typen tjenester er et voksende marked fremover, og et viktig supplement til offentlige velferdstjenester, sier John Giverholt, konsernsjef i Ferd og påtroppende styreleder i Gammel Nok.

LES OGSÅ: Minidokumentar: Gründerbrygg og lidenskap for øl i Norge


 

Gammel Nok vant prisen Årets Sosiale Entreprenør i 2015.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger