(KarriereStart.no):

Det viser Abelias Omstillingsbarometer 2017.  I barometeret sammenlignes resultatene for Norge med resultater for 28 OECD-land. Mens Norge scorer dårlig, med et resultat på 30 prosent i rangeringen, ligger snittet for de fem landene i undersøkelsen som scorer høyest på denne indikatoren på 75 prosent.

 

– Mulighetene for å starte opp i Norge er gode, men sammenlignet med andre land er det bekymringsfullt at motivasjonen er så lav her, på et tidspunkt hvor vi er svært avhengige av nye ideer og løsninger, sier Abelia-sjef Håkon Haugli til Dagens Næringsliv.

 

– Entreprenørskap øker og får oppmerksomhet i alle land, men vi er overrasket over at Norge kommer såpass dårlig ut, sier Haugli.

 

– Bekymringsfullt

Innovasjon Norge er også overrasket over funnene.

Pål T. Næss i Innovasjon Norge. 

FOTO: Inger Mackenzie.

 

– Jeg synes det er overraskende at Norge scorer lavere på motivasjon for å starte egen bedrift når man ser på antall nyetableringer, som viser at mer enn 60.000 selskaper og enkeltmannsforetak ble startet i 2016, sier direktør for gründere og oppstartsbedrifter Pål T. Næss i Innovasjon Norge.


 

Det er andre år på rad at NyAnalyse utarbeider Omstillingsbarometeret for Abelia. Sammenlignet med i fjor er det få endringer i årets resultater. Også det mener Håkon Haugli er bekymringsfullt.

 

– Vi er i en ekstraordinær situasjon som følge av oljeprisfallet, men undersøkelsen gir ikke noen indikasjoner på at vi girer om tempoet i omstillingen, og det er bekymringsfullt, avslutter Haugli.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger