(KarriereStart.no):

NM for Studentbedrifter går av stabelen i Næringslivets Hus (NHO) 6. - 7. juni. 20 studentbedrifter fra hele landet har kvalifisert seg til årets NM. Studentbedriftene konkurrerer i åtte ulike kategorier.  

 

– Vi gleder oss stort til NM. Endelig skal vi få presentere det vi har jobbet med i nesten et år! Det har vært en utrolig lærerik og ikke minst spennende prosess, sier Lene Stenseth, daglig leder i AgriMare Bio SB.

 

AgriMare Bio SB har utviklet løsning for storskala oppdrett av børstemark med fiskeslam som eneste næringssubstrat. Børstemarken har høyt innhold av marint protein og viktige marine fettsyrer, og den skal erstatte vegetabilske ingredienser i fór for oppdrettslaks. Løsning deres har trippel bunnlinje; miljøløsning, matproduksjon og bærekraft.

 

Nordmenn har lav motivasjon for gründerskap

Abelia, NHOs avdeling for kunnskaps- og teknologibedrifter, lanserte i forrige uke sitt Omstillingsbarometer for 2017. De konkluderer med at det er gode oppstartsmuligheter i Norge, men at nordmenn har svært lav motivasjon for å starte egne bedrifter.


 

– Gjennom å drive studentbedrift får studentene oppleve at det er mulig å realisere egne ideer, og de får oppleve gleden av å se resultatene av det de har skapt. Studentbedrift øker motivasjonen og senker terskelen for å starte for seg selv. En økt satsing på studentbedrift er næringsutvikling i praksis. Derfor bør alle universiteter og høgskoler ha tilbud om studentbedrift, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

LES OGSÅ: Olaf Thommessen: - Utsiktene for norsk nyskapning er lys

 

NHO-sjefen ønsker flere studentbedrifter

Ungt Entreprenørskap har i år 20-års jubileum, og NHO var en av initiativtakerne til å starte organisasjonen. I 2016 var over 150 000 elever og studenter involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i utdanningen sin.

 

– Da NHO tok initiativ til opprettelsen av Ungt Entreprenørskap, var det for å styrke samarbeidet mellom skole og arbeidsliv. I dag, 20 år etter, ser vi at UE har fått stor betydning i å utvikle barn og unges kreativitet og skaperglede. Ikke minst bidrar de til at skolen gir mange unge erfaring i å starte egen bedrift. Derfor vil NHO fortsette det gode samarbeidet med UE, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.


 

– Vi gleder oss til å ta imot unge entreprenører på spranget ut i arbeids- og næringsliv til NM i Næringslivets Hus. Vi håper konkurransen vil inspirere enda flere utdanningsinstitusjoner til å legge til rette for studentbedrifter, sier Skogen Lund.

 

Vinnerne av Norges beste studentbedrift 2017 og Ferdprisen for størst internasjonalt potensial skal representere Norge i EM i Helsinki i sommer.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger