(KarriereStart.no):

– Vi trenger flere som starter bedrifter og skaper jobber i Norge. Dagen blir nok like lærerik for meg som for Hamza, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. – Jeg gleder meg til å høre Hamzas historie om veien fra skolebenken til livet som etablerer.

 

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Torsdag 19. oktober «skygger» 30 unge talenter fra hele landet hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv. Også landbruksminister Jon Georg Dale og fiskeriminister Per Sandberg skal ha med seg unge ledere i departementet denne dagen. WWF-leder Nina Jensen, børsdirektør Bente Landsnes og ballettsjef Ingrid Lorentzen er blant de andre lederne som delta.

 

Fikk erfaring på skolen

Over 12 000 unge driver Ungdoms- og Studentbedrift hvert år, og det er Hamzas tidligere prestasjoner i Ungt Entreprenørskap som sikret han plass på årets Leder for en dag.

 

– Det har vært utrolig lærerikt å ha vært en del av Ungt Entreprenørskap sine programmer tidligere, og jeg setter stor pris på erfaringen og mulighetene jeg har fått gjennom dette. Det er veldig moro å ha blitt valgt ut til å være med på dette, og jeg ser frem til å tilbringe dagen sammen med Jan Tore Sanner og lære mer om jobben som moderniseringsminister, sier Hamza Nebolsi.


 

Les også: 1 av 3 mangler IT-kompetanse

 

Til daglig driver Hamza On-Demand-tjenesten Ebby.no sammen med medgründere. Plattformen gjør det mulig å koble seg med selvstendige budbringere som henter og leverer varer fra et bredt utvalg av butikker og restauranter. Målet til Ebby er å gjøre det mulig for kunder å bestille mat og andre varer fra butikker i deres nærområde når som helst på døgnet.

 

20-åring med ambisjoner

Ungt Entreprenørskap ble startet i 1997, og feirer i år 20-årsjubileum. Ledere og «skygger» er blant gjester på bursdagsfeiringen på Månefisken i Oslo på kvelden.

 

– Aldri har Ungt Entreprenørskap vært mer relevant enn nå. Dagens unge er fremtidens ledere i næringslivet og de skal utvikle velferdsamfunnet fremover. Innovatører trengs overalt! Vi er stolte av det vi har oppnådd disse 20 årene, men vi er ikke tilfreds. Vi gir oss ikke før alle elever og studenter har tilbud om entreprenørskap i utdanningen sin, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.


 

Ønsker flere læringsarenaer med arbeidslivet

Alle de 30 ungdommene som deltar har utmerket seg som ledere i Ungdoms- og Studentbedrifter. Før de skal ut å være toppledere for en dag, gjennomfører de ManpowerGroup sin LQ-test (Learnability Quotient). Denne måler deres evne til å utvikle seg og tilpasse seg nye situasjoner og utfordringer i arbeidslivet.

 

Les også: Sjekk om robotene kommer til å ta over jobben din

 

– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til. Derfor trenger vi flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup og styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge.

 

– Jeg håper Leder for en dag bidrar til at flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier Brath. 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger