(KarriereStart.no): 

Forrige uke publiserte Verdensbanken sin årlige rapport Doing Business. Rapporten ser på hvorvidt regelverket i 189 land legger forholdene til rette for bedrifter, eller er til hinder for dem.

Singapore topper listen over de beste landene for bedrifter foran New Zealand og Hong Kong. Samtlige av våre nordiske naboer havner blant topp tolv, med Danmark på en sterk fjerdeplass. 

Norge rangeres som verdens sjette beste land for bedrifter. Dette til tross for at tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at kun 30 prosent av nyoppstartede foretak er aktive etter fem år.

På de to plassene bak Norge finner vi store økonomier som USA og Storbritannia. Et godt stykke lenger ned på listen finner vi Russland på en 62. plass, mens Kina befinner seg helt nede på en 90. plass.

Rapporten: 
 
Doing Business 2015: Going Beyond Efficiency er den tolvte i rekken av årlige rapporter som måler i hvilken grad myndighetene hjelper, eller er til hinder for bedrifter. 

- Rapporten ser på forskrifter som berører elleve områder av livet til en bedrift. Ti av disse er inkludert i rangeringen: starte en bedrift, få tildelt byggetillatelse, tilgang til strøm, registrere eiendom, få kreditt, beskytte minoritetsinvestorer, betale skatt, handel over landegrensene, håndheving av kontrakter og regler for insolvens. 

- Årets undersøkelse inkluderer 189 land og territorier. 
 
Nederst på listen, på 189. plass, ligger Eritrea.

 

LES OGSÅ: Disse gjorde suksess i voksen alder  


Verdensbankens liste over de 20 beste landene for bedrifter: 

Rangering

Land

1

Singapore

2

New Zealand

3

Hong Kong

4

Danmark

5

Sør-Korea

Norge

USA

Storbritannia

Finland

10 

Australia

11 

Sverige

12 

Island

13 

Irland

14 

Tyskland

15 

Georgia

16 

Canada

17 

Estland

18 

Malaysia

19 

Taiwan

20 

Sveits

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger  


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger