(KarriereStart.no):

Prisutdelingen fant sted på Sentralen i Oslo under årskonferansen til European Venture Philanthropy Association (EVPA) 9. november, med Ferd Sosiale Entreprenører som vertskap. Blant 500 fremmøtte ble Motitech hyllet for deres evne til å kombinere innovasjon, dobbel bunnlinje og internasjonalt vekstpotensial.

 

Motitechs løsning Motiview lar brukerne dra på sykkeltur gjennom kjente omgivelser, ved hjelp av video, musikk og lyder.

 

– Dette er digitalisering i praksis! Det er mye snakk om fintech, men medtech er minst like viktig. Motitech kombinerer innovative digitale løsninger med trening for å øke livskvaliteten blant eldre og demente. Dette er en vinn-vinn situasjon for alle involverte, sier juryleder Johan H. Andresen.

 

Fra kommunalt prosjekt til internasjonalt selskap

Motitech springer ut fra et prosjekt i regi av Bergen kommune. Formålet med prosjektet var å motivere eldre og demente til økt fysisk aktivitet. Resultatene fra prosjektet var så gode at Motitech AS ble etablert som et eget selskap i 2013.

 

 Det er en stor ære for oss alle i Motitech å vinne prisen Årets Sosiale Entreprenør 2017! Det er en stor anerkjennelse og inspirasjon i vårt arbeid for å bidra til bedre helse blant eldre og personer med demens, både her i Norge og internasjonalt, sier daglig leder Jon Ingar Kjenes.

 

Les også: Nytt akseleratorprogram for sosiale startups

 

Årets konkurranse har et internasjonalt fokus, og skalering og vekst i nye markeder er et viktig kriterium. Motitechs teknologi er i bruk i 40 kommunale institusjoner i Bergen og rundt 140 institusjoner i Norden. Når står andre deler av verden for tur.

 

– Vi opplever stor etterspørsel og er på utkikk etter økonomiske og strategiske partnere for å skalere virksomheten. Vi gikk inn i det nordiske markedet i 2016, og har siden realisert prosjekter i Canada og England, sier daglig leder Jon Ingar Kjenes.

 

Klar sosial profil med muligheter for vekst

Juryen trekker frem at Motitech har en klar sosial misjon, og bidrar både til helsebringende og sosiale løsninger.

 

Les også: Vi har intervjuet rekrutteringsansvarlig Astrid Aarøe i Innovasjon Norge

 

– Motitech er en verdig vinner på mange måter. Med en aldrende befolkning og press på ressursene i velferdssamfunnet, må vi ta i bruk nye og innovative løsninger for å møte våre behov. Motitech kan allerede i dag vise til resultater, samtidig som de har et betydelig skalerings- og vekstpotensiale med det samme grunnkonseptet, sier Andresen.

 

Motitechs løsning er både effektiv, motiverende og gir dokumenterte resultater for brukerne. I tillegg er løsningen enkel å ta i bruk. Motiviewbestår av en skjerm med motivasjonsfilmer, som kombineres med en brukertilpasset ergometersykkel. Skjermen gir tilgang til et landsdekkende filmbibliotek. Kundene, både offentlige og private, sparer tid og ressurser på å legge til rette for bedre helse for sine brukere. Hver måned sykler Motitechs brukere over 6.000 km og filmbiblioteket er under stadig utvikling.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger